Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Stiprā vēja dēļ traucēta elektroapgāde aptuveni 3000 Sadales tīkls klientiem

Trešdien pievakarē elektroapgāde traucēta aptuveni 3000 klientiem visā Latvijā, informē uzņēmums Sadales tīkls.

Spēcīgais vējš, kas piekrastē brāzmās sasniedza ātrumu 29 metrus sekundē, izraisījis lokālus bojājumus arī Sadales tīkls elektrotīklā, kas atsevišķos novados ietekmē klientu elektroapgādi.

"Pateicoties iepriekšējos gados veiktajiem remontdarbiem, elektrolīniju trašu tīrīšanai un investīcijām elektrotīkla atjaunošanā vēja izraisītie elektrotīkla bojājumi nav lieli un Sadales tīkls personāls operatīvi veic to novēršanu. Šovakar ap plkst. 17.30 elektroapgāde traucēta aptuveni 3 000 Sadales tīkls klientu visā Latvijā," informē uzņēmums.

Sadales tīkls turpina darbu pastiprinātā režīmā, lai iespējami īsākā laikā atjaunotu elektroapgādi visiem iedzīvotājiem. Dienas laikā situācija elektroapgādē bija mainīga, jo elektrotīkla bojājumi tika reģistrēti atbilstoši vēja stiprumam un pārvietošanās ceļam, tādēļ vēja laikā var būt situācijas, ka pēc bojājuma novēršanas vienā elektrolīnijas posmā elektroapgādes traucējumus klientiem izraisa bojājums citā elektrolīnijas posmā.

Ņemot vērā, ka vēja pierimšana gaidāma tikai naktī uz 3. janvāri, Sadales tīkls turpinās darbu pastiprinātā režīmā, sekojot līdzi vēja virzībai un meteorologu prognozēm. Situācija elektroapgādē ir mainīga, jo bojāto elektrolīniju posmu pilnīga sakārtošana un atjaunošana ir sarežģīta un laikietilpīga un, lai novērstu reģistrētos elektrotīkla bojājumus, brigādēm nākas atslēgt papildus elektrolīniju posmus. Elektrotīkla bojājumu novēršana norit sekmīgi un turpināsies diennakts tumšajā laikā, informēja kompānija.

Uzņēmums arī aicina iedzīvotājus netuvoties gaisvadu elektrolīnijām, ja tajās ir iekrituši koki vai ieķērušies koku zari, vai uz zemes nokritis pārtrūcis gaisvadu elektrolīniju vads, jo tuvošanās notikuma vietai var apdraudēt cilvēka dzīvību. Redzot šādu bīstamu situāciju, nekavējoties jāinformē "Sadales tīkls", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, zvanot - 112.

Traucēta elektroapgādes gadījumos iedzīvotāji ir aicināti informēt kompāniju, zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404. Ja bojājums ir vidējā sprieguma elektrotīklā un klienti ir norādījuši savu mobilo tālruni vai e-pastu operatīvās informācijas saņemšanai, par reģistrēto elektrotīkla bojājumu un plānoto elektroenerģijas piegādes atjaunošanas laiku klienti tiks informēti ar īsziņas vai e-pasta palīdzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas