Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Stradiņa slimnīca: Depozīti Latvijas Krājbankā neapdraud pacientu aprūpi

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas noguldītie līdzekļi Latvijas Krājbankā netiek izmantoti ikdienas ārstniecības pakalpojumu sniegšanā un neapdraud pacientu aprūpi, portālam Diena.lv norādīja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Modris Dzenītis.

Noguldījumos ir izvietoti aizdevuma līdzekļi Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa realizācijai, kas saskaņā ar aizdevuma līguma noteikumiem un izmaksas grafiku ir saņemti no aizdevēja, bet šobrīd vēl nav nepieciešami projekta īstenošanai.

Slimnīcai ir divi depozīta noguldījumi Latvijas Krājbankā - 1 000 000 miljona latu un 5 000 000 eiro apmērā. Šie depozītu līgumi ir noslēgti šā gada martā. Depozītu termiņi beigsies šogad decembra mēneša otrajā pusē.

Slimnīca informēja, ka arī pārējā šobrīd attīstības projekta vajadzībām paredzētā summa ir izvietota vairāku citu komercbanku depozītos. Pirms noguldījumu veikšanas tiek veikta procentu likmju un citu noteikumu salīdzināšana, un šā gada martā Krājbankas piedāvātie noteikumi bija vieni no izdevīgākajiem.

"Laikā, kad noguldījumi tika veikti, nebija nekādas ziņas vai paziņojumi par iespējamām problēmām Latvijas Krājbankā. Jānorāda, ka šādi apjomīgi ieguldījumi, kas tiek noguldīti Latvijas komercbankās, ir būtisks atbalsts valsts finanšu sektora un vienlaikus ekonomikas atveseļošanai," skaidroja slimnīcas pārstāvji.

Slimnīcas vadība norādīja, ka attīstības projektam paredzēto līdzekļu noguldījums komercbankās ir instruments slimnīcas finanšu saistību segšanai - slimnīcai ir jāmaksā procenti aizdevējbankai, kā arī apkalpošanas maksa Valsts kasei. Valsts apmaksātie veselības aprūpes pakalpojumu tarifi neparedz slimnīcas kredītprocentu un apkalpošanas izdevumu segšanu.

Šobrīd, iepazīstoties ar FKTK un Komercbanku asociācijas paziņojumiem par to, ka Krājbankas problēmas nav sistēmiskas un neskars finanšu tirgus stabilitāti kopumā, nav plānots lauzt pārējos depozītu līgumus, skaidroja slimnīcas pārstāvji.

"Slimnīca izsaka nožēlu, ka stingrie uzraudzības mehānismi izrādās nepietiekami, kad izveicīgi un blēdīgi ļaudis izspēlē liela mēroga afēras, kas skar gan pensionārus Dagdā, gan cienījamus māksliniekus, gan Rīgas domi, gan arī ārstniecības iestādes," uzsvēra Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājs Modris Dzenītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas