Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Super FM par pusmiljonu eiro reklamēs dzērvenes

AS _Super FM _uzvarējis kooperatīva Ziemeļoga konkursā un par pusmiljonu reklamēs dzērvenes un to veselīgo ietekmi, svētdien ziņoja TV3 raidījums Nekā personīga.

Konkursu uzrauga Lauku atbalsta dienests. Konkursam paredzētā nauda ir ievērojama - 562 000 eiro. Šādu summu plānots iztērēt stāstot lielveikalu degustācijās, televīzijas ekrānos, interneta portālos un arī laikrakstos Latvijas iedzīvotājiem par dzērveņu veselīgo ietekmi uz cilvēka organismu.

Šogad laikapstākļi bijuši labvelīgi ogām un, visticamāk, tiks novākts vairāk ogu, nekā pagājušogad.  Pērn Latvijā pavisam tika izaudzētas 250 tonnas sarkano, veselīgo ogu. Daļu no tām eksportēja.

Viens no kompānijas īpašniekiem, Super FM valdes loceklis Ričards Zaks savulaik no Zaļo zemnieku (ZZS) saraksta kandidējis uz vēlēšanām. Tagad viņš ir galvenais cilvēks, kārtojot pusmilijona eiro darījumu ar Ziemeļogu. Raidījums arī vēstīja, ka R.Zaks ZZS  ziedojis 900 latu, bet ar citu ziedojumu mēģinājis slēpties zem 18 gadus vecā audžudēla vārda. Pirms 10. Saeimas vēlēšanām iedeva Kārlim Rubīnam 1400 latu, lai pārskaita partijai, tomēr students atzinās nelikumīgajā darbība. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ziedojumu lika atmaksāt. Raidījuma veidotāji atklāja, ka R.Zaks centās izvairīties no intervijas.

Raidījums vēstīja, ka ZZS ziedojuši vairāki ar Super FM saistīti cilvēki – Dainis Kolobovs, Dainis Vizbelis un Ivo Baumanis. Kā zināms, tieši ZZS ministrs Jānis Dūklavs pārauga  Lauku atbalsta dienestu, kurš atbalstīja dzērveņu konkursu.

R.Zaks gan uzsvēra, ka piedāvājums piedalīties konkursā nācis nevis no partijas puses, bet no paziņām. Bet reklamēt dzērvenes viņi esot gatavi visos medijos. Raidījuma žurnālisti izpētījuši, ka projektā atsevišķas pozīcijas ievērojami sadārdzinātas, piemēram, ka no desmit sižetiem, ko demonstrēs televīzijās, viens raidījumā Vārds uzņēmējiem izmaksās 8 000 eiro jeb 5 600 latu. Raidījuma pārstāvji gan apgalvo, ka piecu minūšu gara sižeta sagatavošana maksā 350 latu, ziņoja Nekā personīga.

Lauku atbalsta dienests mierināja, ka projekta realizācija un visa naudas plūsma tiks stingri uzraudzīta. Lauku atbalsta dienesta amatpersonas uzskata, ka projekts  jārealizē, un tas nebūtu pirmais šāda veida, jo līdz šim par Eiropas un Latvijas naudu jau reklamēti dažādu produkti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas