Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 11. jūnijs
Mairis, Ingus, Vidvuds

Sveiks labākos Latvijas ķīmijas un dabaszinātņu skolotājus

Pēc nedēļas, 9. decembrī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē pasniegs balvas 18 labākajiem ķīmijas un dabaszinātņu skolotājiem no visas Latvijas, portālu Diena.lv informēja RTU pārstāvji.

Balvas paredzētas kā pateicība par veiksmīgu un regulāru topošo ķīmijas studentu sagatavošanu.

Uzņēmumu un universitātes sarūpētās balvas saņems 17 ķīmijas un dabaszinātņu skolotāji no Rīgas, Daugavpils, Liepājas, Preiļiem, Siguldas, Alūksnes, Brocēniem un Salas novada.

Šāda veida apbalvojums ķīmijas skolotājiem tiek piešķirts kopš 1999. gada. Tas darbojas kā sava veida stimuls – sagatavot pēc iespējas vairāk un labākus topošos ķīmijas un materiālzinātnes speciālistus, radīt skolēnos interesi par dabaszinībām.

Savukārt Emīlijas Gudrinieces balva šogad tiks pasniegta sesto reizi, un to par izcilu pedagoģisku sniegumu saņems Rīgas 22. vidusskolas skolotāja Valentīna Koroļkova.

Kā atzīst RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes vadošā pētniece Inna Juhņeviča: "Apbalvojot skolotājus, gan RTU, gan uzņēmumi, kas ik gadu atbalsta mūsu centienus novērtēt skolotājus un viņu milzīgo darbu, sniedz nenovērtējamu ieguldījumu nākamās ķīmiķu un materiālzinātnieku paaudzes veidošanā."

Balvas skolotājiem sarūpēja RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte, Latvijas Organiskās sintēzes institūts, AS Grindeks, SIA Sakret, kompānija K-Rauta, SIA ChromSword Baltic, SIA Telko Latvija un AS Dzintars.

Balvu pasniegšana paredzēta apspriedes Ķīmija kā prioritāte laikā 9. decembrī plkst. 11.35 RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē Rīgā, Āzenes ielā 14, 101. auditorijā. Apspriede sāksies plkst. 10.15 un ilgs līdz plkst. 12.

Pēc apbalvojumu saņemšanas un priekšlasījumu noklausīšanās apspriedes dalībnieki brauks ekskursijā uz AS Olainfarm ražotni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas