Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Svētku brīvdienas būs vēsas, nedaudz līs

Jau trešdien, 30.aprīlī, Latviju sāka šķērsot tā sauktā aukstā atmosfēras fronte, mūsu reģionā ieplūstot aukstam gaisam un atnesot arī nelielu īslaicīgu lietu. Diena teritorijas lielākajā daļā būs jau par četriem līdz deviņiem grādiem vēsāka nekā otrdien, un termometra stabiņš vairs nesasniegs plus 20 grādu atzīmi, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. 

Līdzīga gaisa temperatūra gaidāma arī ceturtdien, 1. maijā, turklāt dienas laikā gandrīz visā Latvijā gaidāms neliels īslaicīgs lietus, pastiprināsies ziemeļrietumu vējš, brāzmās sasniedzot 15 līdz 18 metrus sekundē (m/s), bet piekrastes rajonos pat 20 m/s.

Siltāk nekļūs arī nākamajās dienās - no 2. līdz 5. maijam. Naktīs, debesīm skaidrojoties, gaidāmas salnas, sevišķi naktī uz 3. maiju, kad tās atkal skars teritorijas lielāko daļu, bet dienā gaiss iesils vien līdz plus 7, plus 13 grādiem. Vējš gan, salīdzinot ar 1. maiju, pierims, no jauna tas brāzmaināks kļūs vien 5. maijā. Piektdien un sestdien dienas aizritēs bez ievērojamiem nokrišņiem, nokrišņi gaidāmi svētdien un pirmdien - galvenokārt tas būs lietus, tomēr apgalvot, ka sniega varbūtība nepastāv, šobrīd vēl aizvien nevar. Ievērojami augstāka tā šajās dienās ir uz ziemeļiem no Latvijas - Igaunijā un Somijā, kā arī Zviedrijā.

Neraugoties uz to, ka maija sākumā gaidāmi nokrišņi, to intensitāte nebūs tik liela, lai ugunsbīstamība mežos samazinātos ļoti būtiski, tā aizvien līdz pat 6. maijam teritorijas lielākajā daļā būs ļoti augsta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas