Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Svētku brīvdienās statistika traģiska - četri ugunsgrēkos bojāgājušie

Gadu mijas brīvdienās, laika posmā no 29. janvāra līdz 2. janvāra rītam, Latvijā ugunsgrēkos gājuši bojā četri cilvēki, bet vēl septiņi guvuši ievainojumus, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šīs bija pēdējo trīs gadu laikā traģiskākās gadu mijas svētku brīvdienas. Kopumā 2018. gadā ugunsnelaimēs bojā gāja 83 cilvēki.

Sestdien plkst. 21.44 glābēji steidzās uz Baltinavas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ēka dega 65 kvadrātmetru platībā. Kad ieradās ugunsdzēsēji, tai jau bija iebrucis jumts. Ugunsgrēkā bojā gāja viens cilvēks. 

Svētdienas rītā VUGD darbinieki steidzās uz kādu dzīvojamo māju Rīgā - tika ziņots par dūmiem. Glābējiem ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg starpstāvu pārsegums un ārsiena 15 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji, izmantojot kāpnes, no ēkas izglāba divus cilvēkus, tomēr diemžēl ugunsgrēkā viens cilvēks gāja bojā. 

Jau svētdienas vēlā vakarā, neilgi pirms pusnakts, tika saņemts izsaukums uz kādu daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur bija redzami dūmi. Tur vienā no dzīvokļiem dega mēbeles 15 kvadrātmetru platībā.  Ugunsgrēkā viens cilvēks cieta, viņš tika nodots mediķu aprūpē.

Arī jaunā gada naktī plkst. 00.32 glābēji steidzās uz kādu daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvoklis pilnā platībā, ir liels uguns izplatīšanās risks un izveidojies spēcīgs piedūmojums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās astoņi cilvēki. Izmantojot autokāpnes un autopacēlāju, kā arī glābšanas maskas, ugunsdzēsēji no ēkas izglāba vēl 18 cilvēkus, no kuriem seši bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķu aprūpē. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. 

Savukārt otrdien plkst. 16 tika saņemts izsaukums uz Talsu novadu, kur bija nodegusi saimniecības ēka. Ugunsdzēsēji pārmeklēja ēkas krāsmatas un atrada tajās bojāgājušu cilvēku. 

VUGD pauž cerību, ka šogad bojāgājušo skaits būs krietni mazāks un aicina iedzīvotājus parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību. Piemēram, šobrīd, kad meteorologi tuvākajās dienās sola brāzmainu vēju un nelielu salu, VUGD mudina nepārkurināt krāsnis, nesmēķēt telpās  un uzmanīgi apieties ar elektriskajām sildierīcēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas