Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

SVF: Latvijā plānotā nodokļu reforma ir svarīga iespēja, taču tā jāievieš apdomīgi

Latvijā plānotā nodokļu reforma ir svarīga iespēja, taču tā jāievieš apdomīgi, trešdien žurnālistiem sacīja Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) misijas Latvijā vadītājs Bens Kelmansons.

Viņš norādīja - lai arī visas nodokļu reformas detaļas vēl nav pabeigtas, izvirzītie mērķi veicināt izaugsmi un palielināt ieņēmumus ir apsveicami.

Vienlaikus Kelmansons atzina, ka jāpārvar trīs izaicinājumi, lai šos mērķus sasniegtu. Pirmkārt, ātri jātiek skaidrībā par nodokļu reformas detaļām, lai mazinātu nenoteiktību mājsaimniecībām un uzņēmumiem, otrkārt, jābūt uzmanīgiem ar reformas makroekonomisko ietekmi, lai izvairītos no procikliskas fiskālās politikas un neiedragātu konkurētspēju nākotnē. Treškārt, nodrošināt ieņēmumu ilgtspējīgu palielinājumu, lai saglabātos spēcīgs publiskais finansējums arī tad, kad Eiropas Savienības fondu līdzekļi apsīks.

Taujāts, vai nodokļu reformā paredzētie pasākumi ir pietiekami, lai mazinātu ienākumu nevienlīdzību Latvijā, SVF pārstāvis norādīja, ka pašas valsts kompetencē ir noteikt, cik liela problēma tajā ir ienākumu nevienlīdzība un kādi ir labākie risinājumi tās mazināšanai.

SVF ekspertu kārtējā vizīte Rīgā norit no 18.maija līdz šodienai. Valūtas fonda pārstāvji Latviju pēcprogrammas uzraudzības ietvaros apmeklē divas trīs reizes gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas