Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Tiesa Āboltiņas paskaidrojumus par Lindermana goda aizskaršanu gaidīs līdz maija sākumam

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa līdz maija pirmajai pusei gaidīs Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (Vienotība) paskaidrojumus par biedrības Dzimtā valoda līdera Vladimira Lindermana prasību saistībā ar viņa goda un cieņas aizskārumu, aģentūrai LETA sacīja tiesas priekšsēdētājas palīdze Oksana Hvostova.

Tiesa Lindermana prasību pret Āboltiņu un Latvijas Avīzi izskatīšanai pieņēmusi 5.aprīlī un atvēlējusi mēnesi laika atbildētājiem paskaidrojumu sniegšanai. Pēc paskaidrojumu saņemšanas par prasību tiesa noteiks tās izskatīšanas datumu.

Lindermans prasa no Āboltiņas arī 5000 latu kompensāciju un tādu pašu summu tiek lūgts piedzīt arī no Latvijas Avīzes.

Lindermans iepriekš prasības iesniegšanu skaidroja, sakot, ka šādā veidā viņš vēlas apturēt biedrības Dzimtā valoda līderu apmelošanu un "demonizēšanu". "Drīz jau tantiņas laukos sāks biedēt savus bērnus, sakot: "Ja slikti uzvedīsies, Lindermans un [viņa domubiedrs Jevgēnijs] Osipovs atnāks tev pakaļ!"" nobažījies Lindermans.

Nacionālboļševiks skaidro, ka prasa kompensāciju no Āboltiņas un Latvijas Avīzes tāpēc, ka Saeimas spīkere intervijā šim laikrakstam norādījusi uz viņa līdzšinējo darbību, kura visspilgtāk esot izcēlusies ar aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valdību un mainīt politisko sistēmu. Dzimtās valodas līderis atgādina, ka tiesa viņu šajās apsūdzībās attaisnoja.

Lindermana skatījumā, ņemot vērā minētos apstākļus, Āboltiņa viņu ir klaji nomelnojusi, tāpēc viņš vēlas piedzīt no politiķes 5000 latu morālā kaitējuma kompensāciju. Tādu pašu summu Lindermans prasa no Latvijas Avīzes. "Kā pieklājīgs cilvēks es sākotnēji prasīju redakcijai atsaukt šo publikāciju un atvainoties man. Redakcija atvainoties atteicās. Tātad tiksimies tiesā," norāda Lindermans.

Nākamā, ar kuru Dzimtās valodas līderis apņēmies tiesāties, ir eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Lindermans atklāj, ka juristi jau gatavo prasības pieteikumu pret viņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas