Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiesai nodod krimināllietu par 8,6 miljonu cigarešu nelikumīgu uzglabāšanu

Prokuratūra Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par nelikumīgu 8 614 220 cigarešu uzglabāšanu apsūdzēti trīs vīrieši.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūru LETA informēja, ka viens no apsūdzētajiem vīriešiem bija kāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs. Šis uzņēmums nodarbojās ar tabakas izstrādājumu ražošanu.

Uzņēmējs ar otru apsūdzēto vīrieti - uzņēmuma grāmatvedi -, nelikumīgi uzglabāja cigaretes uzņēmuma telpās un daļu no cigaretēm nelikumīgi pārvietoja.

Apsūdzētie, zinot, ka cigaretes ražotas bez parakstītiem izgatavošanas aktiem, nelikumīgi uzglabāja kopumā 8 614 220 cigarešu.

Daļu no nelikumīgi uzglabātām cigaretēm - 7 200 000 cigarešu -, visi trīs apsūdzētie pēc iepriekšējas vienošanās pārvietoja pirms Valsts ieņēmumu dienesta veiktās pārbaudes uzņēmuma telpās.

Apsūdzētie noformēja ar uzņēmuma zīmogu apstiprinātu preču pavadzīmi - rēķinu un akcīzes preces elektroniskā administratīvā dokumenta izdruku, kura nebija iesniegta speciālā sistēmā. Ar tādām darbībām tika radīta šķietamība par cigarešu legālu izcelsmi un likumīgu pārvietošanas iemeslu gadījumā, ja transportlīdzekli pārbaudītu.

Tādējādi apsūdzētie ar savu rīcību nodarīja valstij mantisku zaudējumu vairāk nekā 737 377 eiro apmērā, uzskata prokuratūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas