Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tiesai nodod lietu par kukuļošanu PVD; brīdina par sistēmas caurumiem

Prokuratūra nosūtījusi tiesai krimināllietu, kurā apsūdzētas divas Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) amatpersonas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu un trīs fiziskas personas par kukuļdošanu un kukuļdošanas atbalstīšanu, aģentūru LETA informēja prokuratūra.

Turklāt saskaņā ar Prokuratūras likumu PVD nosūtīts prokurora brīdinājums, lai iestāde izvērtētu kriminālprocesā konstatētās pazīmes, kas liecina par šādu prettiesisku darbību plašāku iespējamību, kā arī iestādei uzdots veikt kontroles pasākumus un novērst turpmākos riskus.

Saskaņā ar apsūdzībām PVD amatpersona, veicot amata pienākumus kādā robežkontroles punktā, vienai no pārbaudāmajām kravām konstatēja trūkumus. Lai kravas pārbaudes lēmums būtu labvēlīgs, PVD amatpersona ar šo kravu saistītai personai pieprasīja 100 eiro. Kukulis ar starpnieku PVD amatpersonai ticis nodots.

Savukārt cita PVD amatpersona konstatējusi, ka kādas kravas preču sastāva apraksta zīmēs ir norādīta aizliegta viela, līdz ar to kravu nevar pieņemt Eiropas Savienības iekšējam tirgum. Lai slēptu šo faktu, amatpersona pieļāvusi, ka zīmes tiek pārlīmētas. Par labvēlīga lēmuma pieņemšanu kravas pārbaudē PVD amatpersona ar kravu saistītai personas pieprasīja 380 eiro. Juridiskās personas pārstāve, kā starpniekus izmantojot abas iepriekš minētās fiziskās personas, nodeva kukuli prasītājam.

Ņemot vērā, ka kukuļdošana izdarīta juridiskas personas interesēs, uzsākts arī process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskajai personai.

Krimināllieta nodota Ekonomisko lietu tiesai vispārējā kārtībā pret apsūdzētajām personām un piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskajai personai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas