Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tiešraide: Madrides kluba diskusija Informācijas integritātes globālā pārvaldība

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā šodien, 27. septembrī no plkst. 9.30 tiešraidē vērot Pasaules līderu alianses Madrides Klubs diskusijas Informācijas integritātes globālā pārvaldība atklāšanas sesiju. Tajā eksperti diskutēs par informācijas integritātes iespējām demokrātiskā sabiedrībā. Diskusija notiks angļu valodā ar tiešraides tulkojumu latviešu valodā.
 
Pilsoņu piekļuve informācijai ir demokrātiskas sabiedrības pamats. Politisko tiesību izmantošana - no līderu ievēlēšanas līdz politisku viedokļu izteikšanai - pieprasa, lai pilsoņiem būtu piekļuve uzticamai, līdzsvarotai un pilnīgai informācijai par aktuāliem notikumiem, valdības rīcību un politikā iesaistītajiem.

Nākamās paaudzes demokrātijas projekta (Next Generation Democracy project) ietvaros Madrides klubs identificējis informācijas plūsmu, kas noris ar tehnoloģiju un sociālo tīklu starpniecību, kā vienu no galvenajiem demokrātijas virzītājspēkiem visā pasaulē nākamajā desmitgadē.

Diskusiju Informācijas integritātes globālā pārvaldība atklās Vaira Vīķe-Freiberga, bijusī Latvijas prezidente, Pasaules līderu alianses Madrides Klubs prezidente un Solveiga Silkalna, Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Eiropas lietās.

Diskusijas programma: 

Ievads informācijas integritātes izaicinājumu jautājumos
Steins Vūrens (Stijn Hoorens), "RAND Europe" vicedirektors 

Izaicinājumi informācijas integritātei: jauni draudi vai jauni paņēmieni cīņā ar veciem draudiem?
Juris Binde, Latvijas Mobilā telefona prezidents

Informācijas integritātes aizsardzības ētika: vai vajadzīgs jauns sociālais līgums?
Jānis Sārts, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors

Risinot informācijas integritātes izaicinājumus visā pasaulē: vai iespējama vispārēja pieeja?
Elbegdordžs Cahjagīns (Tsakhia Elbegdorj), bijušais Mongolijas prezidents, Pasaules līderu alianses "Madrides Klubs" biedrs.

Diskusijas moderatore: Žaneta Ozoliņa, Latvijas Universitātes starptautisko attiecību profesore, domnīcas Eiropas Ārlietu padome locekle.

Madrides klubs ir pasaules lielākā līderu alianse, kurā apvienojušies vairāk nekā 110 bijušie valstu prezidenti un valdību vadītāji. Tā mērķis ir izmantot biedru pieredzi un zināšanas, lai stiprinātu demokrātiskās institūcijas pasaulē un dotu padomu politisko konfliktu risināšanā. 

Tiešraide no Madrides klubs diskusijas skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Tiešraides skatītāji aicināti iesaistīties Twitter diskusijā ar tēmturi #LMTstraume.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas