Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tirgotāji: Pircēji vēl jāpieradina, ka cena būs norādīta tikai eiro

Pirmdien, 30. jūnijā, noslēdzas paralēlās cenu norādīšanas periods eiro un latos, taču tirgotāji vēl no latu norādīšanas atteikties negrasās, norādot, ka pircēji vispirms ir jāpieradina pie cenu zīmēm, uz kurām būs attēlota cena tikai eiro valūtā, biznesa portālam Nozare.lv skaidroja aptaujātie tirgotāji.

SIA Maxima Latvija komunikācijas vadītājs Jānis Beseris Nozare.lv pastāstīja, ka šobrīd tiekot meklēts risinājums tam, ka daļa pircēju vēlas, lai cenas tiktu norādītas arī latos.

"Tai pat laikā ir arī daļa klientu, kuriem būtu ērtāk, ja cenas tiktu norādītas tikai eiro, līdz ar to jāmeklē kāds vidusceļš, lai apmierinātas būtu abas pircēju puses," piebilda Beseris.

Viņš arī atklāja, ka cenu zīmju nomaiņas izmaksas jau ir ietvertas kopējās eiro ieviešanas izmaksās.

Savukārt veikalu tīkla Elvi veikalos cenas tikšot mainītas pakāpeniski, ievedot jaunu preci, mainot cenas akcijas laikā, kā arī pēc akcijas un tamlīdzīgi.

"Mēs paredzam, ka šis process notiks salīdzinoši ātri un pāriešanu uz vienas valūtas - eiro - atspoguļošanu uz cenu zīmēm paveiksim šī gada laikā," pastāstīja SIA Elvi Latvija pārstāve Kazimiera Puzo.

SIA Rimi Latvia pārstāve Laura atzina, ka daļa pircēju jau psiholoģiski ir pieņēmusi jauno valūtu, līdz ar to viņiem daļēji būtu bijis ērtāk, ja preču un produktu cenu zīmēs jau savlaicīgi būtu norādīta cena tikai vienā valūtā.

Tāpat viņa norāda, ka joprojām ir arī tādi pircēji, kas, veicot savus ikdienas pirkumus, uzmanību preču un produktu cenām pievērš kā eiro, tā arī latos.

Cenu zīmes ar vienu valūtu eiro Rimi un Supernetto darbinieki sāks mainīt ar 1.jūliju un to darīs visu mēnesi, kā arī ar šo pašu datumu pirkuma kopsumma čekā tiks atspoguļota tikai eiro.

Savukārt norēķinos par pirkumiem ar bankas maksājuma karti banku čekos valūtas norādes nomaiņa uz eiro notiks jūlija laikā, stāsta Podskočija.

Arī Rimi Latvia atklāj, ka cenu zīmju nomaiņas izmaksas ir iekļautas kopējās pārejas uz eiro izmaksu pozīcijās, līdz ar to tās nevar uzskatīt par ārpuskārtas izdevumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas