Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Traumatoloģijas slimnīcā veikta Latvijā pirmā rokas īkšķa aizstāšana ar implantu

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā (TOS) veikta Latvijā pirmā operācija rokas īkšķa pamata locītavas aizstāšanai ar endoprotēzi. Šādas endoprotēzes Latvijā tiek izmantotas pirmo reizi un dos iespēju pilnībā aizstāt un atjaunot īkšķa locītavas funkcijas, portālu Diena informēja TOS.

Pagājušā nedēļā diviem pacientiem TOS tika veiktas līdz šim nebijušas operācijas un pirmo reizi Latvijā izmantota jauna ārstēšanas metode, kad īķšķa pamata locītava tiek aizstāta ar implantu.

Pieaugot pacientu skaitam ar īkšķa locītavu artrozi un posttraumatiskām deformācijām, jau kādu laiku tika meklēts modernāks un funkcionālāks risinājums pacientu ārstēšanai. Kā viens no variantiem ir īkšķa pamatnes locītavas aizstāšanai ar endoprotēzi.  TOS rokas ķirurgu grupas vadītāja dr. Inese Breide , sadarbībā ar Klaipēdas slimnīcas speciālistiem, organizēja ārstu apmācību un atrada piemērotākos implantu piegādātājus Latvijai.  Līdz gada beigām TOS plānotas vēl apmēram 8 šāda veida operācijas, ko veiks dr.Breide, dr.Kalvis Krastiņš un dr. Nataļja Meļņikova.

"Šī ir daudz funkcionālāka metode ar labākiem rezultātiem vēlīnā pēcoperācijas periodā salīdzinājumā ar citām ķirurģiskām ārstēšana metodēm. Pacients agrīni uzsāk veikt tās pašas kustības kā ar dabīgo  locītavu.  Nozīmīgi ir arī tas, ka atveseļošanās periods pēc šāda veida operācijas saīsinās un pacients ātri atgriežas ierastajā ikdienas dzīvē," skaidro TOS traumatoloģe-ortopēde Meļņikova. 

Šobrīd abi pacienti atrodas mājās un ir uzsākuši veikt aktīvas kustības pirkstos

Abas operācija veica dr.Meļņikova, piedaloties dr.Ignas Riauba (Klaipēdas republikas slimnīca). Savukārt anestēziju nodrošināja dr.Kārlis Pētersons un dr.Artūrs Bogdanovs, anestēzijas māsa Diāna Golubeva. Operācijas māsa Inga Čingule, medicīnas māsa Aņa Maksimova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas