Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Turcijas prezidenta oficiālā vizīte Latvijā

Ceturtdien, 23.oktobrī, ar svinīgu sagaidīšanas ceremoniju pie Melngalvju nama sākās Turcijas Republikas federālā prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana un Emines Erdoganas kundzes oficiālā vizītē Latvijā. Latvijas Valsts prezidenta un Turcijas Republikas prezidenta divpusējās sarunās, kā arī sarunās starp abu valstu delegācijām tika uzsvērts, ka Latvijas un Turcijas attiecības ir konstruktīvas un daudzpusīgas gan politiskajā, gan citās sadarbības jomās un to attīstībā ir vērojama pozitīva dinamika.

Tāpat tika atzīmēts, ka Latvijai un Turcijai ir kopīgi ārpolitisko interešu saskares punkti Eiropas drošības un stabilitātes sekmēšanā un abu valstu sadarbībā NATO ietvaros. Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvijas pozīcija nav mainījusies un mūsu valsts atbalsta Turcijas virzību uz Eiropas Savienību.

Pēc oficiālās sagaidīšanas ceremonijas pie Melngalvju nama, sekoja fotografēšanās, Turcijas prezidenta un Emines Erdoganas kundzes ieraksts viesu grāmatā un oficiālo dāvanu apmaiņa, kā arī abu Valsts prezidentu tête-à-tête sarunas.

Pēc sarunām Daces Seisumas kundze un Emine Erdogana kundze atsevišķā programmā devās Strazdumuižas internātskolu.

Vizītes turpinājumā notika abu valsts delegāciju tikšanās, kuru uzsākot Valsts prezidents atzīmēja, ka nākamais gads abu valstu attiecību vēsturē būs ļoti nozīmīgs, jo apritēs 90 gadi, kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas. Pateicoties par viesmīlīgo uzņemšanu, Turcijas Republikas prezidents piebilda, ka Turcija nekad nav atzinusi Latvijas aneksiju un inkorporāciju PSRS. Kā nozīmīgs abu valstu attiecību faktors tika minēts arī diplomātisko attiecību atjaunošana 1991.gada 22.oktobrī, kā arī 2005.gads, kad tika atvērta Latvijas vēstniecība Ankarā, bet tā paša gada beigās – Turcijas vēstniecība Rīgā. Turcijas Republikas prezidents informēja, ka par godu 90 gadu diplomātisko attiecību notikumam Turcija plāno arī vairākus pasākumus, tai skaitā, nolūku izdot piemiņas pastmarku. Redžeps Tajips Erdogans tāpat uzaicināja Andri Bērziņu apmeklēt Turciju.

Turcijas Republikas prezidents arī izteica cerību, ka Turcijas un Eiropas Savienības (ES) tuvināšanās process līdz ar ES jaunās vadības stāšanos amatos paātrināsies un tam būs jauna attiecību perspektīva.

Pēc delegāciju sarunām sekoja līgumu parakstīšanas ceremonija, kuras laikā tika parakstīti divi dokumenti - Nodomu protokols par sadarbību starp Latvijas un Turcijas Veselības ministrijām un Protokols par tehnisko, zinātnisko un ekonomisko sadarbību lauksaimniecības jomā.

Turpinoties valsts vizītei, Latvijas Valsts prezidents un Turcijas republikas prezidents nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa, kā arī piedalījās Latvijas-Turcijas biznesa foruma atklāšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas