Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Turlais atzīst, ka Rīgas Pašvaldības policijai pārmetis nepamatoti

Sodot autovadītājus, kas Rīgā, Zemitānu ielā 2b, nepareizi novietojuši automašīnu, Rīgas Pašvaldības policija tomēr rīkojusies pareizi, šodien medijiem izsūtītā paziņojumā atzinis Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas apkarošanas jautājumu komitejas vadītājs Dainis Turlais (GKR).

Kā ziņots, otrdien medijiem nosūtītā paziņojumā Turlais kritizēja policistus, ka tie patvaļīgi interpretējuši zīmes un automašīnu īpašniekiem uzliktie sodi ir jāatceļ, savukārt "vainīgie" policisti - jāsoda.

Pēc Pašvaldības policijas priekšnieka Jāņa Geduševa ziņojuma uzklausīšanas, ka 830.ceļa zīme paredz automašīnu novietošanu tikai ar priekšpusi, nevis aizmuguri pret trotuāru, Turlais izvērtējis situāciju un atzīst, ka kļūdījies.

"Pašvaldības policija izturējusi šo pārbaudi un kārtējo reizi apliecinājusi savu kompetenci, savu profesionalitāti," norādīja Turlais, uzsverot, ka policija savā rīcībā vadās no normatīvo aktu prasībām un tai ir jāseko visu noteikto normu ievērošanai.

Deputāts norādīja, ka šīs zīmju nianses var šķist nebūtiskas, īpaši, ja to izpratnei nepieciešami papildu komentāri, un arī viņam pašam šāda reglamentācija šķiet pārmērīga, tāpēc domnieks uzskata, ka Satiksmes departamenta speciālistiem pirms šo papildzīmju uzstādīšanas būtu rūpīgi jāizvērtē to lietderība.

Jāatgādina, ka Rīgas Pašvaldības policijas Tūrisma nodaļas darbinieki pirmdien sodījuši vairākus autovadītājus, kas savus spēkratus Zemitāna ielā 2b novietojuši uz ietves ar aizmuguri pret mājas sienu - pretēji tam, kā norādīts uz ceļa zīmes.

Rīdzinieki nofilmējuši, kā katrai automašīnai, kas novietota nevis ar priekšpusi, bet ar aizmuguri pret mājas sienu, uzlikts 20 latu sods. Sašutušie autovadītāji ievietojuši video internetā, paužot pārliecību, ka šāds sods ir netaisnīgs. "Mēs neesam noziedznieki, bet joprojām rīdzinieki," uzsver iedzīvotāji.

Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane savukārt uzsvēra, ka policisti rīkojušies atbilstoši likumdošanai. Ja autovadītājiem šķiet, ka sods piemērots nepamatoti, viņi var tos apstrīdēt, un tādā gadījumā katrs konkrētais gadījums tiks izvērtēts atsevišķi.

Pašvaldības policijas speciālisti atsaucas uz Ceļu satiksmes drošības direkcijas skaidrojumu par 828.papildzīmes nozīmi - vietās, kur ir īpaši šaurs trotuārs, turklāt bez zaļās zonas, tuvu ēkas sienai automašīnas jānovieto papildzīmē redzamā veidā, lai gājējiem un arī ēkas iemītniekiem nebūtu jāelpo no automašīnu izpūtējiem nākošās atgāzes, lai kvēpi no automašīnu izpūtējiem nebojātu gājēju apģērbu, kā arī ēkas fasādes un stāvvietās dzīvojamo māju rajonos iedzīvotāji varētu atvērt logu vēdināšanai.

Tāpat ir jāņem vērā arī apstāklis, ka, novietojot automašīnu ar riepas atduri pret trotuāru, transportlīdzekļa priekšējās daļas pārkare uz trotuāra ir būtiski mazāka nekā automašīnas aizmugures daļai, un vietās ar šauru trotuāru tas ir svarīgi, jo no tā ir atkarīgs ietves daļas platums, kurš pēc transportlīdzekļa novietošanas tiek atvēlēts gājējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas