Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Turpmākajos divos gados vienojas novirzīt 2 miljardus eiro ekonomikas atlabšanai Covid-19 dēļ

Covid-19 krīzes pārvarēšanai un ekonomikas atlabšanai turpmākajos divos gados būs pieejami divi miljardi eiro, šodien pēc valdību veidojošo partiju tikšanās žurnālistiem pastāstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers pastāstīja, ka šodien koalīcijā bijušas interesantas un spraigas diskusijas, kuru rezultātā partneri vienojās par stratēģisku investīciju turpmākajiem gadiem, lai pārvarētu Covid-19 krīzi un veicinātu ekonomikas atlabšanu.

Koalīcija vienojās veikt divu miljardu eiro ieguldījumiem divu gadu laikā. "Ja pagājušajā nedēļā pieņēmām lēmumu par to, kā naudu ieguldīt, tad tagad būs konkrēti par kategorijām. Nauda būs sadalīta aptuveni trīs vienādās daļās starp pabalstiem, infrastruktūru un modernizāziju. Domāju, ka varēsim ieviest skaidrību par to, kā varēs pārvarēt krīzi," teica Kariņš.

Premjers skaidroja, ka katrā no trim minētajām virsgrupām būs pieejami aptuveni 660 miljoni eiro, tostarp aptuveni 32 miljoni eiro kultūrai, kā arī 42 miljoni eiro zinātnei. Politiķis akcentēja, ka šajā summā ietverti līdzekļi arī tūrisma nozares atbalstam un citiem procesiem.

"Lielā politiskā diskusija, kas aizkadrā ilgusi vairākas nedēļas, veiksmīgi noapaļota. Risinājums ir labs valstij un tautsaimniecībai. Katram ministram un politiskajam spēkam tur būs, ko uzrādīt," sacīja politiķis.

Jaunās konservatīvās partijas politiķis Gatis Eglītis pauda prieku, ka pēc vairāku nedēļu sarunām panākta vienošanās par vairāku simtu miljonu eiro atbalsta paketi, kurā ir daudzi pasākumi, kas palīdzēs ekonomikai grūtajā brīdī.

"Piemēram, zinātnē un izglītībā varētu būt atvēlēti papildu 43 miljoni eiro, kas ir nebijuši liels atbalsts. Sporta nozarei arī plānots atbalsts vairākum miljonu eiro apmērā. Līdzekļi paredzēti daudzdzīvokļu māju siltināšanas programmai, Altum, demogrāfijai un citiem pasākumiem," teica deputāts.

Pēc Eglīša paustā, sporta nozarei paredzēts atbalsts 5 miljonu eiro apmērā, 26 miljoni eiro paredzēti Latvijas Onkoloģijas centra renovācijai, bet 35 miljoni eiro - daudzdzīvokļu māju remontiem.

Viņš gan akcentēja, ka tagad svarīgi naudu pēc iespējas ātrāk laist apritē. "Politiķi savu darbu ir izdarījuši. Ierēdniecībai tagad ātri jāstrādā, lai naudu novestu līdz realizācijai. Mums ir svarīgi ātri virzīties ar lēmumiem. Novērots, ka publiski runājam par lieliem cipariem, bet tikmēr varam vairākas stundas koalīcijā pavadīt, strīdoties par 300 000 eiro," secinājis Eglītis.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Diferencētais murgojums
D
Latvijā Vienotības ieviestais un JKP atbalstītais diferencētais neapliekamais minimums veicina lētā darbaspēka un aplokšņu algu ekonomiku, kā arī kavē tautsaimniecības pāreju uz augstākas pievienotās un augstāka atalgojuma sektoriem.
Bezjēdzīgi izpleckās naudu
B
kas pēc tam bērniem būs jāatdod! Un nekādas atlabšanas ar šādu nodokļu politiku te nebūs!
Mazas algas maksāt lēti
M
normālas - ļoti dārgi. Lai izmaksātu pirmos 366 euro uz rokas personai bez apgādājamajiem, nodokļos ir jāsamaksā 170 euro. Lai izmaksātu divreiz 366 euro (732 euro) uz rokas, nodokļos ir jāsamaksā 510 euro. Tātad, neto algai palielinoties divas reizes, nodokļi pieaug trīskāršā apmērā. Bet, ja atņemam sociālās iemaksas, kas tiek novirzītas paša darbinieka sociālajām garantijām un kā patiesu nodokli vērtējam tikai ienākuma nodokli, tad pieaugums ir pieckāršā apmērā. Tādēļ arī te vēl arvien ir lētā darbaspēka un aplokšņu algu ekonomika un uz atlabšanu ir visai vājas cerības.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas