Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tuvojoties Latvijas simtgadei, rosina augstos mastos izlikt lielus valsts karogus

Ar mērķi godināt Latvijas valsts simtgadi, domubiedru grupa rosina unikālu ilgtermiņa projektu Latvijas karogs, tā ievaros paredzot Latvijas karogu monumentālu izvietošanu līdz 2018. gadam valstij nozīmīgās un labi pārredzamās vietās Rīgā un reģionu novadu centros, portālu Diena.lv informēja projekta autori.

Šī ideja radusies, secinot, ka Latvija savu nacionālo simbolu izmantošanā un izcelšanā uz kopējā pasaules valstu fona ir ļoti ieturēta un pat pieticīga. Citviet monumentāli nacionālie karogi tiek izvietoti sabiedriski nozīmīgās un redzamās pilsētu vietās, padarot tos par ikdienas vides sastāvdaļu.

Projekta Latvijas karogs iniciatori ir iecerējuši tā realizācijā iesaistīt ne tikai ekspertus, atbildīgās valsts un pašvaldību institūcijas, bet arī visu Latvijas sabiedrību, aicinot izvēlēties piemērotākās vietas Rīgā un Latvijas reģionu novadu centros monumentālu karogu izvietošanai. Rīgā karoga izmērs provizoriski varētu būt 20x10 metri, savukārt karoga masts būtu 60 metru augstumā, lai tas sniegtos pāri Rīgas jumtu korēm un simboliski apvītu Latviju. Salīdzinoši Brīvības piemineklis ir 42 metrus augsts, savukārt Radisson Blu Hotel Latvija celtne – 82 metrus augsta.

Eksperti kā piemērotākās vietas monumentālajam karogam Rīgā min kādreizējo Ļeņina pieminekļa vietu (Brīvības un Elizabetes ielu krustceles), AB dambja spici un skvēru pie Daugavas, “Saules akmens” tuvumā. Tomēr, lai izšķirtos par labāko, jau drīzumā tiks organizētas konsultatīvās tikšanās ar arhitektiem un pilsētu plānošanas ekspertiem, savukārt pēc tam uzsākta iedzīvotāju viedokļa noskaidrošana interaktīvas balsošanas veidā.

Laika gaitā monumentālie Latvijas karogi varētu tikt izvietoti visās lielākajās pilsētās Latvijā. Projekta realizācijai plānots piesaistīt privāto ziedotāju finanšu līdzekļus.

Projekta idejas atbalstītāji ir skeletona treneris Dainis Dukurs, operdziedātāja Inese Galante, “Likteņdārza” autors un arhitekts Andris Kronbergs, Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūta direktors Guntis Zemītis, sportiste Jeļena Prokopčuka, horeogrāfs Agris Daņiļēvičs, Latvijas Nacionālās bibliotēkas radošais direktors Gatis Mūrnieks, olimpiskais vicečempions bobslejā Oskars Melbārdis un Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Rihards Kols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas