Laika ziņas
Šodien
Migla

Ugunsgrēkā cietis viens no Nepilsoņu kongresa vēlēšanu iecirkņiem, DP norāda uz sadzīviska rakstura strīdu

Jūrmalā _Tautas kontroles _deputātes Ļubovas Grikovas īpašums, kurā šodien bija iecerēts organizēt Nepilsoņu kongresa vēlēšanu iecirkni, cietis ugunsgrēkā.

Tautas kontroles deputāta kandidāts Jūrmalā Jānis Kuzins informēja, ka Nepilsoņu kongresa vēlēšanu iecirkni bija iecerēts atvērt Grikovas īpašumā - pārtikas veikalā, taču tas esot nodedzināts. "Uzskatām, ka politiskie konkurenti ir pārkāpuši visas robežas," pauda Kuzins.

Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa gan norādīja, ka ugunsgrēka pamatā ir sadzīviska rakstura strīds un tam nav sakara ar "Nepilsoņu kongresa" plāniem izveidot vēlēšanu iecirkni.

Jāatgādina, ka šodien tika atvērti Nepārstāvēto parlamenta balsošanas iecirkņi Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē, Olainē, Jelgavā un Jēkabpilī, kuros nepilsoņiem būs iespējams balsot par kādu no Nepilsoņu kongresa piedāvātajiem 62 pretendentiem. Nepārstāvēto parlamenta vēlēšanas noslēgsies 11.jūnijā laukumā pie Rīgas Kongresu nama.

Uz 30 vietām Nepārstāvēto parlamentā pretendē 61 kandidāts, tostarp 43 cilvēki pārstāv Rīgu, septiņi - Latgali, pa četriem - Kurzemi un Zemgali, bet vēl trīs - Vidzemi. No kandidātiem 39 cilvēki ir nepilsoņi, bet 22 ir Latvijas pilsoņi.

Līdz piektdienai Nepārstāvēto parlamenta vēlēšanās internetā bija nobalsojuši nedaudz vairāk kā 1000 cilvēki, sacīja Nepilsoņu kongresa pārstāve Elizabete Krivcova (SC). Krivcova arī sacīja, ka tika saņemti daudzu cilvēku zvani, kuri interesējušies par iespēju nobalsot Nepārstāvēto parlamenta vēlēšanās. Tāpēc viņa pieļauj, ka rīt, kad sāksies balsošana kustības izveidotajos iecirkņos, iedzīvotāju aktivitāte būs "diezgan liela".

Nepilsoņu kongress ir kustība, kas ir nodibināta pērn 20.novembrī pēc Centrālās vēlēšanu komisijas atteikuma izsludināt parakstu vākšanas otro posmu referenduma ierosināšanai par pilsonības piešķiršanu visiem Latvijas nepilsoņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas