Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ulme par pāris mēnešiem Saeimā saņēmis prāvu kompensāciju

Saeimas deputāti, kas netika ievēlēti jaunajā parlamentā, saņēmuši prāvas kompensācijas - kopumā 610 tūkstošus eiro pirms nodokļu nomaksas. Vairāk nekā 8000 eiro saņēmis arī Arvīds Ulme (ZZS), kurš deputāta pienākumus pildīja nepilnus divus mēnešus pēc tam, kad mandātu nolika transporta kompensāciju krāpniecībā pieķertais Askolds Kļaviņš, piektdien vēstīja Latvijas televīzijas raidījums Panorāma.

Uzņemoties īslaicīgos Saeimas deputāta pienākumus, Ulme gan solīja, ka, pilnvaras beidzot, atteiksies no kompensācijas. Turklāt godavārdu par to, ka Ulme kompensāciju nesaņems, deva arī bijušais ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Tomēr realiāte izrādās citāda - Ulme ir saņēmis 8247 eiro lielu kompensāciju jeb 2749 eiro mēnesī ( kompensāciju izmaksā trīs mēnešu laikā). Viņš Panorāmai pastāstījis, ka šos līdzekļus ziedos.

"Ziedoju tātad Jēkaba Lorbera sējuma izdošanai, tad ziedoju Latviešu tautas teiku un pasaku simbolika grāmatas izdošanai. Tad ziedoju Vides aizsardzības kluba parādu nomaksai – kāds tūkstotis vai vairāk. Ziedoju labdarībai. Tur tā nemaz nevarēja atteikties. Es nezinu, vai to ieskaita atpakaļ valsts budžetā. No otras puses, mani tur izsmērēja pa visu Latviju. Tā kompensācija jau nav ļauna lieta valsts budžetam. Man tas liekas pārspīlēta tā parakstu vākšana [ lai šādas kompensācijas neizmaksātu]. Kompensācija jau pienākas. Cilvēkiem, kas uzrauga miljardus un uzrauga uzraudzītājus, viņiem nepārtraukti pārmet par naudām – nevienā valsts parlamentā tā nenotiek," sacīja Ulme.

Savukārt Brigmanis Latvijas Televīzijai vien paudis nožēlu, ka Ulme nav turējis solījumu. Arī Latvijas Zaļā partija, tās līdera Edgara Tavara vārdiem runājot, norobežojas no šī gadījuma, sakot, ka komentāri jāprasa pašam Ulmem.

Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu parlaments deputāts, kura mandāts izbeidzas līdz ar attiecīgās Saeimas pilnvarām, saņem vienreizēju pabalstu triju mēnešalgu apmērā. Deputātiem, kuri tiek ievēlēti nākamajā Saeimā, šāds pabalsts netiek izmaksāts.

Top komentāri

citu vidū
c
Vai un UN kādu kompensāciju saņēma deputāts Kļaviņš?
Ilona Kulda
I
Tādi kā Ulme un Truksnis ir iemesls ZZS zaudējumam vēlēšanās
citu vidū
c
Ja tāda kompensācija par diviem mēnešiem, tad cik saņem Saeimas deputāts mēnesī, piemēram Kalnozols un līdzīga kaluma citi veči un sievas par muļķošanos un gumijas stiepšanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas