Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uzņēmums British Steel vēlas iegādāties visu KVV Liepājas metalurgs

Lielbritānijas uzņēmuma British Steel vadīts konsorcijs atkārtoti paudis vēlmi iegādāties visu maksātnespējīgās AS KVV Liepājas metalurgs mantu kopumā, liecina aģentūras LETA rīcībā esoša British Steel vēstule.

Konsorcijs, kurā ietilpst Lielbritānijas uzņēmumi "British Steel", "Greybull Capital" un Igaunijas uzņēmums "Baltic Metal Holding", 17.aprīlī vēstulē "KVV Liepājas metalurga" administratorei Vitai Dikai, Privatizācijas aģentūras meitasuzņēmuma "FeLM" valdes loceklim Jānim Rībenam un bankai "Citadele" apliecinājis savu ieinteresētību iegādāties visus maksātnespējīgā uzņēmuma aktīvus kopumā.

Aģentūras LETA rīcībā esoša informācija liecina, ka "British Steel" konsorcijs vēlmi iegādāties visu uzņēmumu kopumā ir paudis arī šā gada februārī, nosūtot vēstuli atbildīgajām personām. Februārī "British Steel" norādīja, ka ražošanas atjaunošanai būtu nepieciešams nomainīt novecojušo velmētavas iekārtu un informēja, ka būtu gatavi investēt 60 līdz 75 miljonus eiro velmētavas iekārtu nomaiņā.

Vēstulē teikts, ka "British Steel" konsorcijs ir gatavs parakstīt nodomu protokolu ar pašreizējiem "KVV Liepājas metalurga" īpašniekiem par uzņēmuma aktīvu iegādi.

Tāpat "British Steel" aicina "KVV Liepājas metalurga" maksātnespējas administratori atcelt visas notikušās un izsludinātās mantas izsoles, lai saglabātu uzņēmuma aktīvus kā vienotu kopumu.

Tiklīdz nodomu protokolu būs parakstījušas visas iesaistītās puses, "British Steel" konsorcijs gatavs iemaksāt depozītu, lai pieradītu savas saistības un nodomus uzņēmuma iegādē.

"KVV Liepājas metalurga" maksātnespējas administratore Dika aģentūrai LETA atteicās atbildēt uz jautājumiem par "British Steel" nosūtīto vēstuli un tajā pausto vēlmi iegādāties "KVV Liepājas metalurgs" mantu kopumā.

Londonā bāzētā investīciju kompānija "Greybull Capital" dibināta 2008. gadā un nodarbojas ar ilgtermiņa investīcijām privātās kompānijās. "Greybull Capital" specializējas tā dēvētajos "glābšanas darījumos" un kompānijas investīciju portfelī ietilpst enerģijas, tehnoloģiju, mazumtirdzniecības, rūpniecības un ražošanas daļas.

"Greybull Capital" iegādājās kompānijas "Tata Steel UK" tērauda rūpnīcu Skantorpā un divas rūpnīcas Tīsaidā. Skantorpas ražotne, kas iepriekš bija "Tata Long Products Europe" nodaļa, tika pārdēvēts par "British Steel".

Jau ziņots, ka Austrijas uzņēmums "Smart Stahl GmbH" 20. martā uzvarēja "KVV Liepājas metalurga" velmētavas ceha kustamās mantas izsolē ar piedāvāto cenu 1,57 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 1,9 miljoni eiro ar PVN.

Savukārt 28. martā "KVV Liepājas metalurga" elektrotēraudkausēšanas ceha un tajā esošās kustamās mantas - elektrotēraudkausēšanas krāsns - elektroniskā izsole atzīta par nenotikušu, jo tajā nepieteicās neviens pretendents. Elektrotēraudkausēšanas ceha un iekārtu kā lietu kopības pirmās izsoles sākumcena bija noteikta 5,35 miljonu eiro apmērā.

Marta beigās noslēdzās divu "KVV Liepājas metalurgs" nekustamo īpašumu izsoles. Īpašums Brīvības ielā 100B ir nosolīts par 82 000 eiro, bet īpašums Brīvības ielā 94A nosolīts par 116 000 eiro.

Tāpat ir izsludinātas dažādu "KVV Liepājas metalurga" nekustamo īpašumu izsoles, kurām jānoslēdzas 20. aprīlī. Kopumā izsludinātas 11 izsoles, un tajās izsolāmo nekustamo īpašumu kopējā sākumcena ir 1,745 miljoni eiro.

"KVV Liepājas metalurgs" par maksātnespējīgu tika pasludināts 2016. gada septembrī.

Top komentāri

Bijušais zemessargs
B
Ātrāk pārdot angļiem, nevis pa daļām citiem par sviesta naudu.
Grab zu
G
Nu tad beidzot kāds godīgs pircējs. lai tik grābj ciet!
M
M
Judas Priest albums vēlas iegādāties Liepājas Metalurgu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas