Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

VAAD šogad konstatējis trīs pārkāpumus augu aizsardzības līdzekļu lietošanā

Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) šogad konstatējis trīs pārkāpumus augu aizsardzības līdzekļu lietošanā, kā arī trīs pārkāpumus mēslošanas līdzekļu lietošanā, liecina dienesta publiskotā informācija.

Laika posmā no 2024.gada sākuma līdz 17.maijam veiktas kopumā 48 augu aizsardzības līdzekļu lietošanas un 26 mēslošanas līdzekļu lietošanas prasību pārbaudes.

Par iespējamiem augu aizsardzības līdzekļu lietošanas normatīvu pārkāpumiem saņemti 17 iedzīvotāju ziņojumi, bet par mēslošanas līdzekļu lietošanu saņemti 12 iedzīvotāju ziņojumi.

Augu aizsardzības līdzekļu lietošanas normatīvo prasību pārbaudēs paņemti trīs augu paraugi.

Augu aizsardzības līdzekļu lietošanas normatīvo prasību pārbaužu laikā konstatēti trīs pārkāpumi, tostarp, lietojot augu aizsardzības līdzekļus, nav ievērotas norādes marķējumā, augu aizsardzības līdzeklis lietots, kad vēja ātrums pārsniedzis normatīvos pieļaujamo robežu, kas ir četri metri sekundē, kā arī personai nav bijis atbilstošas apliecības darbam ar augu aizsardzības līdzekļiem.

Arī mēslošanas līdzekļu lietošanas pārbaudēs konstatēti trīs pārkāpumi, tostarp mēslošanas līdzekļi lietoti īpaši jutīgajā teritorijā laika posmā, kad tas nav atļauts, mēslošanas līdzekļi nav iestrādāti augsnē noteiktajā laikā, kā arī, lietojot mēslošanas līdzekļus, iestrādātais slāpekļa daudzums pārsniedzis pieļaujamo normu, kas ir 170 kilogrami.

Atsākoties intensīvai lauksaimniecības sezonai, VAAD ir atsācis ikgadējās augu aizsardzības līdzekļu un mēslošanas līdzekļu uzraudzības pārbaudes lauku saimniecībās.

VAAD ir 1998.gadā izveidota valsts tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir nodrošināt kultūraugu un mežu resursu ilgtspējīgu izmantošanu, aizsardzību un aprites uzraudzību, lai saglabātu to bioloģisko daudzveidību, veicinātu sabiedrības drošību un pasargātu apkārtējo vidi no iespējamā augu aizsardzības un mēslošanas līdzekļu radītā piesārņojuma, radīt priekšnoteikumus, lai lauksaimniekiem būtu pieejams vesels un kvalitatīvs pavairojamais materiāls, kā arī palielinātu produktivitāti un lauksaimniecības konkurētspēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas