Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vāc parakstus, lai daudzbērnu ģimenēm nodrošinātu bezmaksas stāvvietas

Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana par ieceri daudzbērnu ģimenēm pilsētās nodrošināt bezmaksas stāvvietas.

Kā iniciatīvas pārstāve norādīja Kristīne Nesvetajeva, kura uzskata, ka nepieciešams aktualizēt jautājumu par valsts un pašvaldību atbalstu daudzbērnu ģimenēm, kas pārvietojas ar automašīnām.

Iniciatīvā uzsvērts, ka ļoti daudzas daudzbērnu ģimenes labprāt apmeklētu dažādus pasākumus vai vienkārši apskatītu pilsētu vai dotos iepirkties, taču jau tā dārgo braucienu vēl vairāk sadārdzina maksa par autostāvvietām.

"Ar vairākiem bērniem ne vienmēr izdodas operatīvi iekļauties apmaksātājā autostāvvietas laikā, jo ieplānotās aktivitātes var ieilgt, pārvietojoties ar kājām pa pilsētu, bērni ātri piekūst, nepieciešamas atpūtas pauzes, bērnus vajag pabarot un nomainīt autiņbiksītes vai vienkārši apmeklēt labierīcības, un tad, atgriežoties pie automašīnas, ar bažām jādomā, vai tik nebūs jau paspējuši uzlikt sodu par pārstāvētu laiku," norūpējusies ir Nesvetajeva.

Viņa atgādināja, ka lielākajai daļai daudzbērnu ģimeņu ir Goda ģimenes 3+ karte, kura apliecina piederību daudzbērnu ģimenei. Papildu tam varētu arī tikt izsniegtas atļaujas vai caurlaides autostāvvietām, piedāvāts iniciatīvā.

Nesvetajevas ieskatā, automašīna varētu tikt novietota parastā stāvvietā ar apmaksas automātu (CityPark, Rīgas satiksme, Europark u.c.), aiz vējstikla novietojot Goda ģimenes 3+ atļauju vai emblēmu. Savukārt stāvvietās, kas norobežotas ar barjeru, daudzbērnu ģimenēm būtu jāļauj samaksas automātā ievietot jau minēto Goda ģimenes 3+ karti vai kādu citu speciālu viedklarti, kas atbrīvotu ģimeni no maksas par stāvvietu.

 

Top komentāri

viss skaidrs....
v
Zinot to ka Banānu republikā visu var nopirkt ja ir daudz naudas tad par daudzbērnu ģimēnēm pēkšņi kļūs dārgo auto īpašnieki...
TrollisJT
T
Es jau tik daudz esmu samaksājis par braukšanu, ka par stāvēšanu maksāt nevēlos vispār. Maksas stāvietas pēc būtības ir feodāliska reketa forma.
trusis nejaukais
t
haha marksisms pilnaa sparaa. un ja ar daudzbeernu gjimenes uzliimi izrotaatu auto atbrauc viena persona tad arii var staaveet bez maksas? ideja ir nepareiza jau saknee. visas shos debiilos panjeemienus pretstatiit sabiedriibu ir jaapaartrauc. shos jautaajumus risina fundamentaali ar nodoklju politiku utt nevis kautkaada shaurai sabiedriibas daljai nodroshina privileegjijas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas