Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vācu kompānija piedāvājusi helikopterus Valdgales ugunsgrēka dzēšanai

Kāda privāta kompānija no Vācijas Latvijai piedāvājusi helikopterus Valdgales pagasta kūdras purva ugunsgrēka dzēšanai, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Patlaban ir saņemts starptautiskās palīdzības piedāvājums no vienas Vācijas privātas kompānijas, kura piedāvā savus helikopterus. Šobrīd tiek izvērtēta minētā piedāvājuma tehniskie parametri un tiks lemts par šī izteiktā piedāvājuma izmantošanu, skaidroja Palkavniece.

Viņa atgādināja, ka šonedēļ Ministru kabineta sēdē nolemts, ka starptautiskā palīdzība tiks lūgta arī Baltkrievijai, un šobrīd noris organizatoriskais darbs un formalitāšu kārtošana, lai helikopters no Baltkrievijas varētu iesaistīties ugunsgrēka dzēšanā.

Vācija šodien paziņoja, ka tā apsolījusi palīdzību Grieķijai, Zviedrijai un Latvijai cīņā ar postošajiem savvaļas ugunsgrēkiem.

Komentējot minēto, Palkavniece skaidroja, ka atbildīgā iestāde Vācijā ir Iekšlietu ministrija. Šī ministrija ir nacionālais kontaktpunkts, kas ir autorizēts sniegt piedāvājumus Vācijas vārdā. Katastrofu un tamlīdzīgos gadījumos valstis piedāvā iespējamos resursus, tajā skaitā arī privātos resursus. Šajā gadījumā Latvija saņēmusi privātās kompānijas piedāvājumu par helikopteru nosūtīšanu.

Jau ziņots, ka Latvijas dienesti sadarbībā ar Lietuvas bruņoto spēku helikopteru plašo ugunsgrēku Valdgales pagastā dzēš jau vairāk nekā nedēļu. Ugunsgrēks kūdras purvā izcēlās 17.jūlija pievakarē. Vēlāk liesmas izplatījās arī mežā.

Valdība pirmdien ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu atbalstīt starptautiskas palīdzības lūgšanu ugunsgrēka dzēšanai. Lai nodrošinātu nepārtrauktu dzēšanu no gaisa, Valsts ugunsdzēsība un glābšanas dienests (VUGD) pirmdien ir ievietojis Kopējā ārkārtas situāciju komunikācijas un informācijas sistēmā lūgumu pēc trīs helikopteriem.

Latvija ir lūgusi arī Baltkrievijas helikoptera palīdzību ugunsgrēka dzēšanai, jo citu ugunsgrēku dēļ arī Eiropas Savienības dalībvalstu resursi patlaban ir ierobežoti.

pievienota 4. un 5. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas