Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vairākās vietās Rīgā Trest degvielas uzpildes stacijas pārtop par Shell

Nīderlandes un Lielbritānijas naftas kompānija Shell vairākās vietās Rīgā ierīko degvielas uzpildes stacijas līdzšinējo uzņēmuma Trest uzpildes staciju vietā, liecina aculiecinieku novērojumi.

Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas vadītājs Mārtiņš Stirāns aģentūrai LETA atzina, ka arī redzējis Shell kompānijas zīmola pilonu pie Trest degvielas uzpildes stacijas, kas varētu liecināt, ka Shell zīmols plāno atgriezties Latvijā.

Degvielas tirgotāju pārstāvim gan nebija nekādas informācijas, kā un ar cik stacijām Shell gatavojas atgriezties Latvijā.

Stirāns skaidroja, ka šāda līmeņa kompānijas pa vienai nemēdz ienākt ārvalstu degvielas tirgos, jo tām būtiski ir iegādāties lielāku staciju tīklu. Līdz ar to eksperts pieļāva, ka vēl nav pienācis īstais brīdis, lai kompānija izplatītu oficiālu paziņojumu.

Uzņēmuma Trest Oil pārstāvji no komentāriem pagaidām atturējās.

Kā ziņots, Shell no Latvijas aizgāja 2003.gadā, pārdodot savas degvielas uzpildes stacijas uzņēmumam Statoil. Kā toreiz skaidroja uzņēmuma pārstāvji, mazais Baltijas valstu tirgus vairs nešķita interesants un Shell par savu mērķa tirgu izvēlējās tādas attīstītas valstis kā, piemēram, Ķīnu un Turciju, tādēļ uzskatīja par mērķtiecīgu pārtraukt savu darbību tādās nelielās valstīs kā Igaunija, Latvija un Lietuva.

Kā ziņots, Royal Dutch Shell šā gada pirmajā ceturksnī strādāja ar 484 miljonu ASV dolāru tīro peļņu, kas ir par 89% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Peļņas kritums galvenokārt tiek skaidrots ar naftas cenu samazināšanos pasaules tirgū. Royal Dutch Shell nesen pabeidza BG Group pārņemšanas darījumu 47 miljardu sterliņu mārciņu (60 miljardu eiro) apmērā, tādējādi cenšoties stiprināt uzņēmuma pozīcijas sašķidrinātās dabasgāzes tirgū. Saistībā ar šo pārņemšanas darījumu un zemajām naftas cenām Royal Dutch Shell divos gados līdz 2016.gada beigām plāno likvidēt vismaz 12 500 darbvietas.

1994.gadā dibinātais SIA Trest Oil līdz šī gada pavasarim vienādās daļās piederēja uzņēmējiem Oļegam Čerņikovam un Andrejam Maksimovam. Kopš pavasara uzņēmuma īpašnieks ir Kiprā reģistrēts uzņēmums Olmax Invest Limited, kam Latvijā pieder vēl vairāki uzņēmumi. Savukārt Čerņikos un Maksimovs ir amatpersonas vēl vairākos ar naftas produktu biznesu saistītos uzņēmumos, tostarp SIA Woodison Terminal.

SIA "Trest Oil" pamatkapitāls ir 711 434 eiro. Tā apgrozījums pērn bija 119 809 eiro, bet zaudējumi - 207 536 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas