Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Vairāki cilvēki gūst traumas, krītot no liela augstuma

Rīgā, krītot no liela augstuma, smagas traumas guvušas divas sievietes. Vecmamma, 62 gadus veca, kritusi pār balkona margu, un viņas 27 gadus vecā mazmeita centusies sievieti noturēt. Tas nav izdevies, un abas sievietes nokritušas, gūstot smagas traumas, portālam Diena.lv pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Vecākā sieviete nogādāta slimnīcā ar galvas un krūšu kurvja traumu, bet mazmeita ar galvas un kakla traumu, kā arī rokas lūzumu. Jaunākā sieviete bijusi alkohola reibumā.

Tāpat smagi cietis 38 gadus vecs vīrietis, kurš, liekot atpakaļ ligzdā no tās izkritušu putniņu, nokritis no savas mājas jumta. Negadījumā cietušais guvis galvas traumu un iekšējo orgānu bojājumus.

Bet vēl viens kritiens noticis Vidzemē, kur 76 gadus vecs vīrietis iekritis savas mājas garāžas bedrē, gūstot smadzeņu satricinājumu, kā arī iespējamus mugurkaula skriemeļu bojājumus.

Tikmēr Vidzemē 16 gadus vecs puisis no petardēm mēģinājis izgatavot spridzekli. Tas sprāgstot aizdedzies, un puisis zaudējis vairāku pirkstu galus, tāpat arī guvis nopietnus rokas apdegumus un brūces sejā.

Traumas guvis arī 44 gadus vecs vīrietis Kurzemē, strādājot ar lauzni. Darbarīks paslīdējis, un ar aso galu trāpījis vīrietim pa seju. Ar vairākām brūcēm sejā un iespējamu apakšžokļa lūzumu vīrietis nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies 1077 izsaukumos, no tiem 213 bija saistīti ar dažāda rakstura traumām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas