Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Vairums otrdien atklāto Covid-19 gadījumu reģistrēts Rīgā; relatīvi liels saslimušo skaits arī Rēzeknē un Daugavpilī

Lielākā daļa no kopumā 453 Covid-19 gadījumiem, kas ir atklāti pagājušajā diennaktī, reģistrēta Rīgā, tomēr relatīvi liels Covid-19 gadījumu pieaugums konstatēts arī Rēzeknē un Daugavpilī, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Galvaspilsētā kopumā reģistrēti 173 saslimušie, 14 dienu kumulatīvajam saslimušo skaitam Rīgā sasniedzot 1765 cilvēkus.

Savukārt straujš saslimušo skaita pieaugums fiksēts Rēzeknē, kur reģistrēti 55 jauni saslimšanas gadījumi. Rēzeknē 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits ir 81 cilvēks.

Tikmēr 45 jauni inficētie ir reģistrēti Daugavpilī, kur kopējais 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits ir sasniedzis 369 cilvēkus. 11 gadījumi atklāti gan Aknīstes, gan Ogres novadā, kur pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits ir attiecīgi 43 un 49.

Savukārt pa deviņiem saslimušajiem reģistrēti Krāslavas un Talsu novados. Astoņi jauni inficētie ir reģistrēti Liepājā un Daugavpils novadā, seši - Jēkabpilī un pieci - Jelgavā, Ādažu un Garkalnes novados.

Pa četriem saslimušajiem aizvadītajā diennaktī reģistrēts Jūrmalā un Ķekavas, Limbažu, Mārupes, Olaines, Rēzeknes, Saldus un Strenču novados.

Trīs inficētie fiksēti Valmierā un Bauskas un Stopiņu novados. Savukārt pa diviem saslimušajiem ir reģistrēti Aglonas, Babītes, Cēsu, Dobeles, Grobiņas, Inčukalna, Kuldīgas, Lielvārdes, Ropažu, Siguldas un Tukuma novados.

Pirmo reizi saslimšana ar Covid-19 konstatēta Zilupes novadā, tomēr precīzs saslimušo skaits nav zināms, jo inficēto skaits novadā nepārsniedz piecus gadījumus.

Jauni inficētie aizvadītajā diennaktī reģistrēti arī Amatas, Baldones, Carnikavas, Dundagas, Iecavas, Jelgavas, Kocēnu, Krustpils, Ķeguma, Līvānu, Nīcas, Ozolnieku, Preiļu, Priekuļu, Riebiņu, Salacgrīvas, Salas, Salaspils, Saulkrastu, Valkas un Viesītes novados.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits pašlaik ir Rīgā - 1765, Daugavpilī - 369, Jūrmalā- 107, Liepājā - 82, Rēzeknē - 81 un Krāslavas novadā - 52 saslimušie.

No aizvadītajā diennaktī inficētajiem 82 ir vecumā no 40 līdz 49 gadiem un no 50 līdz 59 gadiem, 77 ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem, bet 67 ir vecumā no 60 līdz 69 gadiem. Citās vecuma grupās ir mazāk saslimušo.

Jau ziņots, ka otrdien Latvijā atklāts līdz šim vienā diennaktī lielākais jauno Covid-19 gadījumu skaits - 453 sasirgušie, liecina SPKC apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī mirušas divas personas, kurām bija apstiprināta inficēšanās ar Covid-19. Vakar mirušie pacienti bijuši vecuma grupās no 75 līdz 80 gadiem un no 65 līdz 70 gadiem.

Līdz šim Latvijā mirušas 105 personas, kurām bijusi apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.

Vakar Latvijā sasniegts lielākais veikto Covid-19 testu rekords un pārbaudīts kopumā 7621 cilvēks. Pagājušajā diennaktī pozitīvo testu īpatsvars sasniedzis 5,9%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Līdz šim Latvijā inficēšanās ir apstiprināta kopumā 8848 personām, bet no Covid-19 izveseļojies 1471 cilvēks.

Tikmēr nedaudz pozitīvākas ziņas saņemtas no slimnīcām, no kurām izrakstīts vairāk Covid-19 pacientu, nekā tajās nācies nogādāt. Otrdien slimnīcās ievietots 31 Covid-19 pacients, bet 41 izrakstīts no tām, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

Kopumā Latvijas slimnīcās patlaban ārstējas 299 Covid-19 pacienti, no kuriem 282 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 17 ir ar smagu slimības gaitu. Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) ir atzīmējusi, ka Latvijas slimnīcu sistēmai būtu kritiski, ja Covid-19 pacientu skaits slimnīcās sāks sniegties virs 500.

Līdz šim no stacionāriem izrakstīts 671 Covid-19 pacients.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas