Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vaivaru rehabilitācijas centra bērnu laukumam nepietiek līdzekļu

Dodoties uz Nacionālo rehabilitācijas centru (NRC) Vaivari no sētas puses, garām jāiet palielai pļavai. Tur iecerēta rotaļlaukuma būvniecība bērniem ar funkcionēšanas traucējumiem. Pirmās tur parādīsies speciālas šūpoles, ko varēs izmantot mazie pacienti, kuri ikdienā ir ratiņkrēslā.

Būvniecībai būtu jāsākas tagad, jūnijā, bet to pabeigt ātri, visticamāk, nevarēs. Projektu iecerēts realizēt ar ziedotāju atbalstu, taču, tā kā pagaidām trūkst atsaucības, sākotnēji varēs īstenot tikai nelielu daļu no vīzijas, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Pērn Vaivaros stacionāro rehabilitāciju saņēma 1500 bērnu, kuri līdz ar to noteiktu laiku atradās nodaļā uz vietas.

Kā Dienai stāsta Vaivaru attīstības fonda vadītāja Ulrika Eistreiķe, bērnu laukumu vasaras periodā varētu izmantot aptuveni tūkstoš bērnu no rehabilitācijas centra, taču tas būs pieejams ikvienam, arī blakus esošās skolas audzēkņiem - tur mācās 40 bērnu ar īpašām vajadzībām.

Lai šādiem un līdzīgiem mērķiem piesaistītu ziedojumus, izveidots centra attīstības fonds. Kā atzīst tā vadītāja Eistreiķe, šis ir pirmais lielais projekts un sapnis, iespējams, bijis par lielu. Lai gan projekts sākts pērn decembrī, vajadzīgo summu līdz šim nav izdevies savākt. Kopējās izmaksas plānotas 54 tūkstošu eiro, un līdz šim pieteicies tikai viens lielais atbalstītājs - Rietumu bankas labdarības fonds -, solot segt izmaksas 70% apmērā, ja izdosies piesaistīt atlikušo finansējumu. Tas nozīmē - vēl nepieciešami 16 tūkstoši eiro. Gandrīz četri tūkstoši iegūti Jūrmalas pilsētas domes integrācijas projektā, un saņemts mērķziedojums diviem trenažieriem. Izmaksas bērnu laukumiņa izveidei varētu šķist lielas, bet Eistreiķe atzīmē, ka iekārtas ir speciāli paredzētas bērniem ar riteņkrēslu un īpašām vajadzībām.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 2. jūnija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas