Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vakcinācijas pret Covid-19 procesu noslēguši vairāk nekā 52 000 iedzīvotāju

Vakcinācijas pret Covid-19 procesu Latvijā noslēguši vairāk nekā 52 000 iedzīvotāju, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Pirmo poti līdz šim saņēmuši 255 667 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēdza kopumā 52 103 cilvēki, kuru vidū ir arī 155 personas, kas potētas ar Johnsons&Johnson vakcīnu, kurai ir tikai viena deva.

Aizvadītajā diennaktī kopumā vakcinēta 8661 persona, 2009 no viņiem vakcinācijaa procesu noslēdzot. Šie skaitļi gan vēl var mainīties, jo dati sistēmā ievadāmi trīs dienu laikā.

Piektdien cilvēki potēti 314 iestādēs un visvairāk vakcīnu devu izlietoja a/s Veselības centru apvienība, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, SIA Veselības centrs 4 un Jēkabpils reģionālā slimnīca.

Nepilna puse no vakar vakcinētajiem bija personas virs 60 gadu vecuma, savukārt aptuveni katrs ceturtais bija persona ar hroniskām saslimšanām. Aktīvi potēti arī izglītības iestāžu un operatīvo dienestu darbinieki. Dati liecina, ka vakcīnu saņēmis arī viens ieslodzītais, kā arī viena persona pirms ceļojuma.

Piektdien puse no potētajiem saņēma Pfizer/BionTech vakcīnu, katrs ceturtais - Moderna vakcīnu, bet katrs piektais - AstraZeneca vakcīnu. Vēl 22 cilvēki saņēmuši Johnson&Johnson ražoto vakcīnu.

Kopš pirmdienas Latvijā vidēji diennaktī sapotēti 8275 cilvēki, savukārt pēdējo septiņu dienu laikā - vidēji 6845 cilvēki diennaktī.

Kopumā kopš vakcinācijas procesa sākuma Latvijā pirmo poti saņēmuši 13,5% iedzīvotāju, bet vakcinācijas process ir pabeigts 2,75% populācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas