Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vakcinācijas temps aizvadītajā nedēļā - otrs zemākais kopš marta

Aizvadītajā nedēļā Latvijā pret Covid-19 vakcinētas kopumā 32 752 personas, un šāds rādītājs ir viens no zemākajiem kopš marta, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Pēdējās septiņās dienās Latvijā kopumā vakcīnu saņēma 32 752 cilvēki, vidēji dienā sapotējot 4679 personas. Pagājušajā nedēļā sasniegtais rezultāts ir viens no zemākajiem kopš marta, kad nedēļā vakcinēto skaits svārstījās no nepilniem 10 000 līdz 32 000 cilvēku. Aprīļa sākumā sākās vakcinācijas tempa kāpums, pēdējā maija nedēļā sasniedzot nedēļā sapotēto skaita maksimumu - 116 862 cilvēkus. Zemāks nekā aizvadītajās septiņās dienās nedēļā vakcinēto skaits šajā periodā bijis vien nedēļā, kad svinēti Jāņi un Līgo - tad vakcinēts vien 31 781 cilvēks.

Pagājušajā nedēļā pirmo vakcīnas devu kopumā saņēma 17 138 cilvēki, otro - 13 228, savukārt vēl 2386 personas vakcinētas ar "Johnson & Johnson" (J&J) meitasuzņēmuma ražoto vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva. Minētie rezultāti arī liecina, ka pirmo devu saņēmušo skaits bijis lielākais kopš jūnija otrās puses. Piemēram, nedēļā no 2. līdz 8.augustam pirmo devu saņēma 15 886 cilvēki.

Nedēļas nogalē - sestdien un svētdien - Latvijā kopumā vakcinēti vien 3816 cilvēki, no kuriem 340 personas saņēma J&J vakcīnu. Brīvdienās 1931 cilvēks saņēma pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu, savukārt 1545 personas vakcinācijas procesu līdz ar otrās devas saņemšanu noslēdza. Svētdien vakcinēti gan tikai 947 cilvēki, kas ir viens no mazākajiem diennakts rādītājiem kopš pavasara. Pēdējo dienu vakcinācijas dati gan vēl var pieaugt, jo virkne ārstniecības personu informāciju par vakcinācijas faktu sistēmā ievada ar vairāku dienu nobīdi.

Vakcinācijas temps kopumā Latvijā turpina kristies, būtiski atpaliekot no maijā sasniegtajiem rekordiem, kad nedēļā potēja vairāk nekā 110 000 cilvēku. Šāda tendence novērojama teju visu vasaras otro pusi.

Līdz šim Latvijā izlietotas kopumā 1 423 508 vakcīnu devas, savukārt 720 193 cilvēki savu vakcinācijas kursu jau ir noslēguši. Atbilstoši CSP datiem, Latvijā 2021.gada aprīļa sākumā provizoriski bija 1 887 600 iedzīvotāju, tātad vakcinācijas procesu sākuši, kā arī vienreizējo "Johnson & Johnson" vakcīnu saņēmuši 42,99% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu noslēdza 38,15% iedzīvotāju.

Lietošanai Eiropas Savienībā līdz šim ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un J&J jeb "Janssen".

Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas. Šā gada 3.aprīlī durvis vēra speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu. Savukārt kopš 3.maija Latvijā vakcīnu pret Covid-19, iepriekš pierakstoties, var saņemt ikviens pieaugušais, kurš to vēlas, kopš 17.maija - arī pusaudži no 16 gadu vecuma, bet no 2.jūnija - arī pusaudži vecumā no 12 līdz 15 gadiem.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas