Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vakcinēšanas "brīvās rindas" eksperimentu īstenos atvērto prioritāro grupu ietvaros

"Brīvās rindas" eksperimentu vakcinācijas pret Covid-19 centros īstenos jau pašlaik vakcinēšanai atvērto prioritāro grupu ietvaros, sniedzot iespēju bez pieraksta vakcinēties personām no tām grupām, kuru vakcinācija jau ir sākta, skaidroja Veselības ministra komunikācijas padomniece Lāsma Bindere.

Patlaban vēl neesot nolemts, kad tieši šo eksperimentu sāks īstenot.

Kā uzsvēra Bindere, plānots, ka eksperimentā iespēja vakcinēties tiktu piešķirta iedzīvotājiem no atvērtajām prioritārajām grupām. Šāda izvēle tiek pamatota ar to, ka līdz šim Latvijā vakcinēts relatīvi mazs skaits riska grupās esošo.

Jau ziņots, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) tuvākajās dienās sola organizēt vakcinēšanas pret Covid-19 brīvās rindas eksperimentu. Viņš norādīja, ka plāno atsaukties aicinājumiem veidot brīvo rindu, tomēr tas notikšot vadītā veidā.

"Radīt nekontrolētu pulcēšanos, jucekli un epidemioloģiskos riskus nedrīkstam, tāpat nedrīkst ignorēt prioritāro grupu situāciju iepretim cilvēkiem ar daudz mazāku saslimšanas risku," skaidro ministrs.

Ministrs arī taisnojās par neveiksmēm, kas pavadīja lielo vakcinācijas centru atvēršanu Lieldienās. Pavļuts uzsvēra, ka tā no sākta gala bijusi iecerēta kā eksperiments, lai pārbaudītu tehnisko gatavību, kā arī lai četrās brīvdienās nebūtu mazi vakcinēto skaitļi, kad Latvijā ir daudz vakcīnu.

Viņaprāt, no tehniskā viedokļa viss esot kārtībā - centri esot labā gatavībā, strādājot raiti un spējot vakcinēt daudz vairāk.

precizēta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas