Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vakcinēšanās pret Covid-19 Latvijā turpinās lēnā tempā

Vakcinēšanās pret Covid-19 Latvijā šonedēļ turpinās lēnā tempā, kas ir līdzvērtīgs aptuveni aprīļa vidus līmenim, kad vakcīnas pret Covid-19 Latvijā vēl bija salīdzinoši ierobežotā skaitā un tika vakcinētas tikai atsevišķas prioritārās grupas, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Kā ir atzinuši politiķi, vakcinēšanās pret Covid-19 temps pašlaik ir neapmierinoši lēns, pieprasījums pēc vakcīnām būtiski atpaliek no piedāvājuma, līdz ar to noliktavās ir izveidojies liels pašlaik neizmantotu vakcīnu uzkrājums.

Vakar potes pret Covid-19 saņēmušas 4698 personas, tostarp pirmo porti - 1979 cilvēki, bet vakcinēšanas procesu pabeidza 2719 cilvēki, tostarp 1894 cilvēki sapotēti ar Johnson&Johnson vakcīnu, kam nepieciešama tikai viena deva, liecina NVD dati. Šie dati gan vēl var mainīties, jo daudzas vakcinācijas iestādes datus par vakcinētajiem sistēmās ievada ar vairāku dienu nobīdi.

Pirmajās trīs nedēļas darbadienās tikuši sapotēti vidēji 5500 cilvēki dienā. Salīdzinoši pagājušajā nedēļā Latvijā tika savakcinēti aptuveni 56 000 cilvēku jeb nepilni 8000 cilvēku dienā. Līdz šim visaugstākie vakcinēšanās rādītāji bijuši nedēļā no 24.maija, kad vidēji dienā tika vakcinēti ap 16 600 cilvēki. Savukārt vienā dienā vakcinēto skaita rekords līdz šim fiksēts 28.maijā, kad potes saņēma ap 24 500 cilvēki. No 10.maija četras nedēļas pēc kārtas Latvijā katru nedēļu tika vakcinēti vairāk nekā 100 000 cilvēku, bet kopš vasaras sākuma šie rādītāji krītas.

No vakar potes pret Covid-19 saņēmušajiem vairums klasificēti kā Cits iedzīvotājs vai Pēc paša vēlēšanās, bet starp sapotētājiem bijis arī lielāks skaits senioru. Vakcināciju veikušas 182 iestādes, bet visplašāk to veicis Veselības centrs 4, SIA Vizuālā diagnostika, Dzelzceļa veselības centrs, Veselības centru apvienība un Jēkabpils reģionālā slimnīca.

Pirmajai potei visbiežāk izmantota Pfizer vakcīna, savukārt noslēdzošajai - Johnson&Johnson vakcīna.

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši ap 630 000 jeb ap 33,4% iedzīvotāju. No tiem otro devu saņēmuši ap 548 000 iedzīvotāju, bet vēl ap 82 000 cilvēku ir saņēmuši Johnson&Johnson potes, kam nepieciešama tikai viena deva, līdz ar to vakcinācijas procesu pabeigušo kopskaits arī sasniedzis 630 000 jeb 33,4% iedzīvotāju.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca un Johnson&Johnson jeb Janssen. Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet masveidīgāka iedzīvotāju vakcinēšana sākās marta izskaņā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas