Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Vakcinēšanās pret Covid-19 Latvijā turpinās lēnākajā tempā šovasar

Šonedēļ vakcinēšanās pret Covid-19 Latvijā turpinās lēnākajā tempā šovasar - pirmajās divās darbadienās tikuši vakcinēti ap 4300 cilvēki dienā, kas ir pat mazāk nekā Jāņu nedēļā, kad bija daudz brīvdienu un kad vidēji dienā vakcinēja ap 4500 cilvēkus, kas bija līdz šim zemākais rādītājs šovasar, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Līdz šim visaugstākie vakcinēšanās rādītāji bijuši nedēļā no 24.maija, kad vidēji dienā tika vakcinēti ap 16 700 cilvēki. Savukārt vienā dienā vakcinēto skaita rekords līdz šim fiksēts 28.maijā, kad potes saņēma ap 24 700 cilvēki. No 10.maija četras nedēļas pēc kārtas Latvijā katru nedēļu tika vakcinēti vairāk nekā 100 000 cilvēku, bet kopš vasaras sākuma šie rādītāji krītas.

Vakar potes pret Covid-19 saņēmušas 4188 personas, tostarp pirmo porti - 2274 cilvēki, bet vakcinēšanas procesu pabeidza 1914 cilvēki, tostarp 293 cilvēki sapotēti ar "Johnson&Johnson" vakcīnu, kam nepieciešama tikai viena deva, liecina NVD dati. Šie dati gan vēl var mainīties, jo daudzas vakcinācijas iestādes datus par vakcinētajiem sistēmās ievada ar vairāku dienu nobīdi.

Vakcināciju vakar veikusi 181 iestāde, bet visplašāk to veikusi "Veselības centru apvienība". Vakcinācija gan ar pirmo, gan ar otro poti visbiežāk veikta ar "Pfizer" vakcīnu, kas arī kopumā ir līdz šim Latvijā visplašāk lietotā vakcīna pret Covid-19.

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši ap 730 000 jeb ap 44,15% iedzīvotāju, kas vecāki par 12 gadiem. No tiem otro devu saņēmuši ap 632 000 iedzīvotāju, bet vēl ap 109 000 cilvēku ir saņēmuši "Johnson&Johnson" potes, kam nepieciešama tikai viena deva, līdz ar to vakcinācijas procesu pabeigušo kopskaits sasniedzis 741 000 jeb 44,8% iedzīvotāju, kas vecāki par 12 gadiem.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un "Johnson&Johnson" jeb "Janssen", taču "AstraZeneca" vakcīnu zemā pieprasījuma dēļ Latvijā faktiski vairs nelieto. 2020.gada decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet masveidīgāka iedzīvotāju vakcinēšana sākās marta izskaņā.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas