Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valdība būtiski paplašina avioceļojumu iespējas

Ministru kabinets trešdien vienojās atļaut avioceļojumus uz valstīm, kurās divkārtīgi pārsniegts vidējais 14 dienu kumulatīvās saslimstības rādītājs Eiropas Savienībā (ES), vienlaikus nosakot, ka pēc atgriešanās no šīm valstīm būs obligāti jāievēro 14 dienu pašizolācija.

Valdībai diskutējot par virkni ar Covid-19 ierobežojumiem saistītu jautājumu, tostarp Satiksmes ministrijas un Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumiem paplašināt to valstu sarakstu, uz kurām būtu iespējams no Latvijas veikt aviopārvadājumus, ministri vienojās, ka turpmāk tiks atļauti lidojumi arī uz Covid-19 vairāk skartajām valstīm, bet ar nosacījumu, ka pēc atgriešanās ceļotājs dodas 14 dienu pašizolācijā.

Pēc EM datiem, piemēram, 26.augustā vidējais 14 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs ES bija 46, tādējādi noapaļojot robežkritērijs pārvadājumu aizliegumam būtu 90 uz 100 000 iedzīvotājiem.

Patlaban Eiropas Ekonomikas zonas, Šveices un Apvienotās Karalistes pilsoņiem un personām, kas likumīgi uzturas šajās valstīs, ir atļauts iebraukt Latvijā bez ierobežojumiem, ja viņu izcelsmes valstī Covid-19 infekcijas saslimstības kumulatīvie rādītāji nav pārsnieguši 16 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem pēdējo 14 dienu laikā.

Katru piektdienu Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā tiek publicēts atjaunots valstu saraksts, pēc kura tiek noteikts, kuru valstu ieceļotājiem obligāti jāievēro 14 dienu ilga pašizolācija pēc ierašanās Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas