Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Valdība piešķir 2,04 miljonus eiro mediju atbalstam

Ministru kabinets (MK) otrdien atbalstīja 2,04 miljonu eiro piešķiršanu Latvijas masu mediju atbalstam no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Kā norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā, šī summa nepieciešama, lai atbalstītu komerciālo mediju darbības nepārtrauktību un kapacitātes stiprināšanu. Tas savukārt nodrošinātu kvalitatīva vietējā nacionālās un reģionālās nozīmes satura radīšanu un stiprinātu valsts informatīvo telpu, norādīts KM informatīvajā ziņojumā.

No 2,04 miljoniem Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) paredzēts viens miljons eiro, lai nodrošinātu sabiedrībai iespēju saņemt daudzpusīgu informāciju un viedokļus Covid-19 krīzes pārvarēšanā un informatīvās telpas drošības nodrošināšanā komerciālajos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos.

Mazliet vairāk par miljonu eiro jānovirza KM Mediju atbalsta fonda īstenošanai, lai nodrošinātu sabiedrībai iespēju saņemt informāciju un viedokļus Covid-19 krīzes pārvarēšanā un valsts informatīvās telpas drošības nodrošināšanā drukātajā presē un komerciālajos interneta ziņu portālos, sniegtu atbalstu abonēto preses izdevumu piegādes izmaksām, kuru veic VAS Latvijas Pasts, un elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmu apraides izmaksām.

No šīs summas 599 492 eiro paredzēti drukātās preses un komerciālo interneta ziņu portālu atbalstam, 223 737 eiro - abonētās preses izdevumu mēneša piegādes izmaksām ārkārtējās situācijas laikā, savukārt 217 699 eiro paredzēti elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmu mēneša apraides izmaksām ārkārtējās situācijas laikā.

Tāpat valdība atbalstīja līdzekļu pārdali 154 912 eiro apmērā starp KM apakšprogrammām - no valsts budžeta apakšprogrammas Diasporas pasākumu īstenošana uz programmu Mediju politikas īstenošana Mediju atbalsta fonda īstenošanai.

Informatīvajā ziņojumā KM norāda uz nepieciešamību turpināt plānotās valsts un pašvaldību informatīvās kampaņas Latvijas medijos, kā arī izmantot Latvijas medijus, lai sasniegtu stratēģiskās komunikācijas mērķus saistībā ar Covid-19, izvietojot apmaksātu informāciju mediju platformās.

Tāpat ziņojumā norādīts, ka mēneša laikā pēc ārkārtējās situācijas beigām KM sadarbībā ar NEPLP veiks aprēķinus par Covid-19 ārkārtējās situācijas ietekmi uz sabiedrisko mediju finansiālo spēju nodrošināt sabiedriskā pasūtījuma izpildi. Kultūras ministrs informatīvo ziņojumu par to iesniegs izskatīšanai MK sēdē.

Šobrīd veiktie aprēķini rāda, ka sabiedriskajiem medijiem varētu būt nepieciešams vēl aptuveni 1,4 līdz 1,6 miljonu eiro liels finansējums sabiedriskā pasūtījuma izpildei, tādējādi ārkārtējās situācijas ietekmi uz mediju nozari paplašinot līdz aptuveni 3,7 miljoniem eiro.

Kā ziņots, pirmdien finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītā darba grupa uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam panāca konceptuālu vienošanos par valsts atbalsta sniegšanu mediju nozarei.

Finanšu ministrijā uzsvēra, ka Reira vadītā darba grupa pauda konceptuālu atbalstu finansējuma novirzīšanai mediju nozarei, jo "mediji šajā laikā ir stratēģiski svarīga nozare, sevišķi no nacionālās drošības aspekta".

Top komentāri

Prese ir neobjektīva!
P
Eiropas Savienībā vidēji dienā mirst 17,8 tūkstoši cilvēku. Tātad - kopš krīzes sākuma pēdējos divos mēnešos ir nomiruši aptuveni miljons iedzīvotāju. Relatīvi nelielai daļai no viņiem bez pārējām kaitēm, līdzīgi kā citos gados ar gripu, šogad ir konstatēts vīruss C-19. Tā histēriskā rosība, kas apzināti vai neapzināti ir uzsākta pēdējos mēnešos, ir paralizējusi ekonomiku. Bērni vairs pat normāli nemācās. Cilvēkus tvarsta policija un liek nenormālus sodus par it kā notikušiem izplūdušu un absolūti neskaidru normu pārkāpumiem. Lai tā ārprāta stāvokļa izraisītā neapmierinātība nepāraugtu vispārējā dumpī, cilvēkiem pēc ģimenēm ar bērniem nelabvēlīgiem algoritmiem tiek dāļāta aizlienēta nauda, kas kādam būs jāatdod. Un tad vēl stāsta, lai paļaujamies uz tādiem vadītājiem..
Histērijas uzkurinātāji
H
Manuprāt, ne jau C-19 ir Pasaules problēma. Bet tieši ar mediju palīdzību izraisītā baiļu vīrusa pandēmija ir lielākā nelaime, kas sačakarēs ekonomiku un izraisīs ļoti daudz nepatikšanu, kam būs nopietnas sekas tuvākā un tālākā nākotnē
Kārtējā
K
nodokļos samaksātās naudas bezjēdzīgā notrallināšana...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas