Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Valdība šodien varētu lemt par ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 11.jūnijam

Covid-19 izplatības ierobežošanai valdība ceturtdien varētu lemt par ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 11.jūnijam, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Vienlaikus valdība lems par ierobežojumu mīkstināšanu, kas skar mācību procesu, sportošanu, pulcēšanos un pasažieru pārvadājumus. Visās minētajās jomās gan paredzēti konkrēti nosacījumi.

Piemēram, valdība varētu lemt par to vai ar 13.maiju atsākt starptautiskos pasažieru gaisa pārvadājumus un starptautiskos pasažieru jūras pārvadājumus. Pasažieru pārvadājumi varētu notikt uz Eiropas valstīm, taču konkrēts valstu saraksts varētu tikt precizēts.

Valdība varētu lemt par to vai ar 18.maiju atsākt starptautiskos pasažieru autopārvadājumus un dzelzceļa pārvadājumus, taču pagaidām plānots, ka pārvadājumi notiks uz Lietuvu un Igauniju.

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā līdz 12.maijam izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu.

Top komentāri

Vismaz uz gadu
V
Vajag pagarināt vēl vismaz uz gadu, jo tad visiem Veselības ministrijas amatpersonām un ierēdņiem algu pielikums katru mēnesi būs ne vien 30%, bet pieaugs līdz 100%. Tas ir forši- sēdēt mājās, cept kotletes, aizskriet līdz veikalam, saņemt algu, prēmijas , pielikumu, paravēt dārziņu, padzert kafiju, papļāpāt pa telefonu ar radiņiem, pasmieties par nodokļu maksātājiem, kuri šo trekno dzīvi nodrošina, parakstīt elektroniski miljonu vērtus nederīgu masku iepirkumus, TV šļupstēt par jauniem ierobežojumiem, bet tautai, kura nodrošina šo brīnišķīgo dzīvi- tā lai savelk jostas vēl ciešāk un ar jaunām pasakām skaidro saviem bērniem, kāpēc tiem pie datora jāsēž tukšu vēderu.
2018.g. miruši 28,8 tūkstoši
2
Saskaņā ar CSP datiem, 2018 gadā Latvijā mirušo skaits bija 28,8 tūkstoši cilvēku. C-19 vēl nemaz nebija konstatēts. Šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā miruši vairāk kā 7 tūkstoši cilvēku. Dažiem no viņiem tika konstatēta C-19 klātbūtne. Vai C-19 bija patiesais nāves iemesls, un, vai šie cilvēki šogad nebūtu miruši no vecuma un iepriekš iegūtajā kaitēm - par to statistika klusē.
1.ceturksnī miruši 6918 cilvēki
1
Šā gada pirmajos trijos mēnešos Latvijā miruši 6918 cilvēki, no tiem 3899 nāves cēlonis bijis asinsrites slimības. Otrs izplatītākais nāves cēlonis bijis audzēji. Šā gada pirmajos trijos mēnešos ļaundabīgs audzējs bijis nāves cēlonis 1454 gadījumu. 218 cilvēku nāves gadījumus izraisīja gremošanas sistēmas slimības, 206 gadījumos nāves cēlonis bijis elpošanas sistēmas slimības, tajā skaitā 112 gadījumos nāvi izraisījusi gripa
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas