Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Valsts kase pārskaitījusi aizdevumus pašvaldībām

Valsts kase (VK) pārskaitījusi aizdevumus pašvaldībām, kam trūka līdzekļu saistībā ar _Latvijas Krājbankas _slēgšanu, un tāpat ir saņemti pirmie pieprasījumi pēc finansējuma no valsts un pašvaldību uzņēmumiem, pastāstīja VK biroja vadītājas vietniece Sandra Gīle.

Viņa atgādināja, ka trešdien, 23.novembrī, Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles padome ārkārtas sēdē atbalstīja Jaunpiebalgas novada pašvaldības, Kārsavas novada pašvaldības, Dagdas novada pašvaldības un Dundagas novada pašvaldības pieprasījumus par valsts aizdevumu ņemšanu no Valsts kases par kopējo summu 670 000 latu. Dagda saņēma 300 tūkstošus latu, Dundaga – 70 tūkstošus latu, Kārsava – 230 tūkstošus latu, bet Jaunpiebalga – 70 000 latu. Aizdevuma atmaksas termiņš ir 2011.gada beigas, piemērojamā procentu likme – 1,58% gadā no saņemtās, bet neatmaksātās summas.

"Aizdevumu līgumi ar minētajām pašvaldībām ir noslēgti, un nauda jau ir ieskaitīta pašvaldību kontos," informēja Gīle.

Pēc viņas teiktā, īstermiņa valsts aizdevumi valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībām tiks izsniegti ārkārtas kārtībā. "Pašlaik sākam saņemt pirmos pieprasījumus aizdevumu izsniegšanai," norādīja VK biroja vadītājas vietniece. Viņa piebilda, ka valsts aizdevumi kapitālsabiedrībām tiks izsniegti ar atmaksas termiņu – 2012.gada beigas, piemērojamā procentu likme būs 1,83% gadā no saņemtās, bet neatmaksātās aizdevuma summas.

Jau vēstīts, ka atsevišķām pašvaldībām pēc Latvijas Krājbankas slēgšanas sāka trūkt finanšu līdzekļu, jo visa pašvaldību nauda glabājās šīs bankas kontos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas