Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Valsts policija sāk resorisko pārbaudi saistībā ar airBaltic iesniegumu par Kamparu

Valsts policijā (VP) ir sākta resoriskā pārbaude saistībā ar Latvijas nacionālā lidsabiedrība AS Air Baltic Corporation (airBaltic) iesniegumu par ekonomikas ministru Arti Kamparu (V).

Aviokompānija sākotnēji ar iesniegumu vērsās Ģenerālprokuratūrā, kas to nosūtīja VP priekšniekam pārbaudes organizēšanai un lēmuma pieņemšanai, skaidroja prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne.

Kā informēja VP preses pārstāvis Andis Rinkevics, airBaltic iesniegum nodots policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei un ir sākta resoriskā pārbaude.

Kā ziņots, Kampars publiski apgalvojis, ka aviokompānijai ir sarežģīta finanšu situācija un pat var draudēt maksātnespēja. Aviokompānija solīja pret ministru vērsties gan tiesā, gan Ģenerālprokuratūrā.

"Ekonomikas ministram pēc šādiem izteikumiem būtu jādemisionē. Latviešiem ir sakāmvārds - nezāģē zaru, uz kura pats sēdi. airBaltic ir uzņēmums, kurā Latvijas valsts ir vairākuma akcionārs. Kampara bezatbildīgie izteikumi airBaltic nodara milzu kaitējumu," iepriekš sacīja airBaltic korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Tikmēr valdība rīt turpinās vērtēt vairākas iespējas, kā līdz gada beigām nodrošināt airBaltic likviditāti. Viena no iespējām ir lidsabiedrības pamatkapitāla palielināšana, tomēr esot arī citi priekšlikumi, kuri tagad tiks vērtēti sadarbībā ar piesaistīto finanšu konsultantu Prudentia.

Uzstādījums esot nodrošināt airBaltic likviditāti līdz gada beigām, vienlaikus nodrošinot arī tās attīstību turpmākajos gados. Cik liels līdzekļu apjoms būtu jāiegulda pamatkapitālā, pagaidām atklāts netiek, jo to noteikšot finanšu konsultantu vērtējums un auditā secinātais.

Satiksmes ministrijai brīvu līdzekļu, kurus varētu ieguldīt pamatkapitālā, nav un šajā gadījumā atbildība tomēr ir privātā kapitāla īpašniekiem, iepriekš uzsvēra satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Augulis arī apliecināja, ka publiskajā telpā izskanējušas vairākas versijas un piedāvājumi par iesaistīšanos aviokompānijā, tomēr līdz šim Satiksmes ministrija rakstisku piedāvājumu attiecībā uz airBaltic saņēmusi tikai no Lielbritānijā reģistrētā čārterreisu uzņēmuma Ocean Sky Aviation Ltd.

Patlaban plānots, ka airBaltic akcionāru sapulce, kurā tiks lemts par jaunas padomes iecelšanu un kompānijas pamatkapitāla palielināšanu, notiks 25.jūlijā.

Air Baltic Corporation ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un Baltijas Aviācijas sistēmas (47,2%). Baltijas Aviācijas sistēmas vienādās daļās pieder airBaltic prezidentam Bertoltam Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai Taurus Asset Management Fund Limited.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas