Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Valsts prezidents sācis apdzīvot Jūrmalas rezidenci

Valsts prezidents Raimonds Vējonis sācis apdzīvot Jūrmalas rezidenci, aģentūrai LETA apliecināja Valsts prezidenta likumdošanas un juridiskā padomniece Kristīne Jaunzeme, kura uz laiku ieņem arī prezidenta preses padomnieka amatu.

Viņa norādīja, ka Vējonis dzīvo un strādā Jūrmalas rezidencē, savukārt atveseļošanos viņš turpina nacionālajā rehabilitācijas centrā Vaivari.

Taujāta, vai Jūrmalā dzīvo arī prezidenta kundze, Jaunzeme atzina, ka pašlaik uz šo jautājumu nevarot atbildēt.

LETA jau ziņoja, ka pēc likuma Jūrmalas rezidence paredzēta Latvijas Valsts prezidenta institūcijai un visiem iekārtošanas darbiem speciāli līdzekļi nav piešķirti - iekārtošana notika ar Valsts prezidenta kancelejas finansējumu un to kā savu pienākumu veic paši kancelejas darbinieki, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja bijušais prezidenta pārstāvis Gusts Kikusts.

Runājot par Jūrmalas rezidenci, kas teju piecus gadus nav tikusi regulāri izmantota, Kikusts norādīja, ka norisinājās darbs, lai "auksto" vidi veidotu atbilstošāku dzīvošanai un gaumei.

Iepriekš tika ziņots, ka Jūrmalas rezidenci valsts reprezentācijas vajadzībām - gan tikšanos organizēšanai, gan dzīvošanai - plašāk varētu sākt izmantot pavasarī, piešķirot tai lielāku lomu prezidenta ikdienas darbā. Telpas tiks izmantotas pēc nepieciešamības atbilstoši Valsts prezidenta iecerēm.

"Jāatgādina, ka tieši agrs pavasaris ir brīdis, kad paredzēta Valsts prezidenta un Valsts prezidenta kancelejas pārcelšanās no Melngalvju nama uz ekspluatācijā nodoto Rīgas pili, kuru no būvniekiem pieņēmusi VAS "Valsts nekustamie īpašumi"," tolaik pauda Kikusts.

Kā ziņots, pēc ievēlēšanas prezidenta amatā Vējonis izvēlējās turpināt dzīvot savā privātajā dzīvesvietā Ogrē. Tobrīd tika apgalvots, ka Jūrmalas rezidence toreizējā stāvoklī nebija izmantojama ne augsta līmeņa reprezentācijai, ne dzīvošanai bez vismaz daļēja remonta.

Jūrmalas rezidencē dzīvoja prezidents Valdis Zatlers, kura laikā nama labiekārtošanā tika ieguldīti ievērojami līdzekļi, bet viņa sekotājs un Vējoņa priekštecis Andris Bērziņš izvēlējās atteikties no rezidences un mitināties savā dzīvoklī Vecrīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas