Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valsts un pašvaldību parāds augusta beigās - 37,9% no iekšzemes kopprodukta

Valsts un pašvaldību parāds augusta beigās nominālvērtībā bija 5,732 miljardi latu, kas ir 37,9% no iekšzemes kopprodukta, teikts Finanšu ministrijas sagatavotajā makroekonomikas un budžeta apskatā.

Salīdzinot ar iepriekšējā saimnieciskā gada beigām, valsts un pašvaldību parāds palielinājās par 383,8 miljoniem latu jeb 7,2%.

Valsts parāds augusta beigās nominālvērtībā bija 5,607 miljardi latu, kas kopš gada sākuma palielinājās par 390,8 miljoniem latu. Valsts ārējais parāds augusta beigās bija 4,96 miljardi latu jeb 88,5% no kopējā valsts parāda, bet iekšējais parāds veidoja 647 miljonus latu jeb 11,5% no kopējā valsts parāda.

Valsts ārējais parāds kopš šā gada sākuma līdz augusta beigām pieauga par 461,7 miljoniem latu, ko galvenokārt ietekmēja vidēja termiņa parāda vērtspapīru pieaugums. Šā gada februārī Latvija emitēja piecu gadu obligācijas viena miljarda ASV dolāru jeb 523 miljonu latu apmērā ar fiksēto procentu (kupona) likmi 5,3% gadā.

Savukārt iekšējais parāds kopš gada sākuma samazinājās par 70,9 miljoniem latu, ko ietekmēja izmaiņas īstermiņa un vidēja termiņa latu parāda vērtspapīru apjomā.

Apskatā teikts, ka pēc augusta izsolēm valsts vērtspapīru apjoms apgrozībā kopā veidoja 649,1 miljonu latu, kas salīdzinājumā ar 2011.gada augusta datiem ir par 235,2 miljoniem latu mazāk. Apgrozībā esošo valsts vērtspapīru apjomu augustā veidoja īstermiņa parādzīmes par kopējo summu 135,4 miljoni latu, vidējā termiņa obligācijas 209 miljonu latu un ilgtermiņa obligācijas 304,8 miljonu latu apmērā. Salīdzinot ar 2011.gada augusta vērstpapīru portfeļa struktūru, šā gada augustā īstermiņa vērtspapīru īpatsvars samazinājās, savukārt vidējā termiņa un ilgtermiņa obligāciju īpatsvars palielinājās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas