Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

VDD noslēdzis pārbaudi par nesaņemtajiem EP vēlēšanu paziņojumiem

Valsts drošības dienests (VDD) konstatējis iespējamus pārkāpumus par nesaņemtajām vēstulēm ar informāciju, uz kuru vēlēšanu iecirkni jāierodas balsot Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

VDD aģentūra LETA noskaidroja, ka dienests ir noslēdzis pārbaudi saistībā ar daļas iedzīvotāju nesaņemtajām informatīvajām vēstulēm pirms EP vēlēšanām. Izvērtējot minēto gadījumu, VDD nekonstatēja noziedzīga nodarījuma pazīmes un nolēma atteikt sākt kriminālprocesu.

Vienlaikus pārbaudes gaitā VDD konstatēja iespējamus pārkāpumus pasta pakalpojumu nodrošināšanā. VDD noskaidroja, ka uzņēmumā, kas uzvarēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izsludinātajā konkursā par informatīvo vēstuļu piegādi, nebija pietiekams darbinieku skaits, lai informatīvo vēstuļu piegādi būtu iespējams nodrošināt savlaicīgi un kvalitatīvi.

Piemēram, kā liecina VDD rīcībā esošā informācija, viens darbinieks bija atbildīgs par pasta sūtījumu nogādāšanu piecos Latgales reģiona pagastos. Turklāt šī persona vēstuļu piegādē bija iesaistījusi savus radiniekus un paziņas. Tas ir pretrunā Pasta likumam, kas nosaka, ka par pasta pakalpojumu vai to daļas sniegšanas nodošanu citai personai pasta komersanti var vienoties tikai ar pasta komersantiem.

Informāciju par konstatētajiem pārkāpumiem VDD ir nosūtījis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai izvērtēšanai atbilstoši tās kompetencei, norādīja dienestā.

Jau ziņots, ka pirms EP vēlēšanām masu medijos bieži izskanējusi informācija, ka daudzi Latvijas iedzīvotāji nav saņēmuši EP vēstules ar informāciju, uz kuru vēlēšanu iecirkni jāierodas balsot EP vēlēšanās.

Tikmēr Iekšlietu ministrija paziņoja, ka saņēmusi apmēram 200 iedzīvotāju sūdzību par nesaņemtajām vēstulēm.

Pasta komersants Reller, kas ieguva tiesības uz līguma izpildi par 2019.gada Eiroparlamenta velēšanu informatīvo paziņojumu piegādi, iepriekš pauda, ka līgumā paredzētos uzdevumus ir veicis atbildīgi. Tajā pašā laikā uzņēmums norāda, ka vairākās vietās Latvijā šo paziņojumu piegāde nav bijusi iespējama objektīvu iemeslu dēļ.

Reller veica paziņojumu piegādi uz vēlētāju deklarētās dzīvesvietas adresi, tomēr par pakalpojumu kvalitātes trūkumiem Reller tika piemērots un jau ir samaksāts līgumsods 10% no līguma summas, proti, 29 860 eiro.

Top komentāri

Novērotājs
N
Šeit, kungi un dāmas, arī ir mūsu valsts pamatu mērķtiecīga graušana: "VDD nekonstatēja noziedzīga nodarījuma pazīmes un nolēma atteikt sākt kriminālprocesu. Vienlaikus pārbaudes gaitā VDD konstatēja iespējamus pārkāpumus pasta pakalpojumu nodrošināšanā. VDD noskaidroja, ka uzņēmumā, kas uzvarēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izsludinātajā konkursā par informatīvo vēstuļu piegādi, nebija pietiekams darbinieku skaits, lai informatīvo vēstuļu piegādi būtu iespējams nodrošināt savlaicīgi un kvalitatīvi." Tātad vēlēšanas, kas ir viens no mūsu valsts struktūras pamatiem, var tā vienkārši regulēt: tu iedod vēlēšanu biļetenus un visus sarakstus vienai RU pilsonei Purvciema dzīvoklī, un viņa daļu no tiem atstāj mājas. Rezultātā 3 no SC aizbrauc uz Eiropu.
J
Tas piebeidz jebkuru ticību tam, ka LV ir neatkarīga,tiesiska un atbildīga valsts pārvalde.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
BET, VAI MUMS VAJAG ŠĀDU NESPĒJĪGU DIENESTU ? VARBŪT PADZĪSIM UN IETAUPĪSIM NAUDIŅU ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas