Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

VDD veic pārbaudi par Daugavpils biedrības pārstāvju piedalīšanos festivālā Baltkrievijā

Valsts drošības dienests (VDD) veic pārbaudi par Daugavpilī reģistrētās biedrības Pereval pārstāvju piedalīšanos patriotisko un militāro dziesmu festivālā Siņeva Baltkrievijā.

Internetā pieejamā informācija liecina, ka aizvadītās nedēļas nogalē Novopolockā notikušais festivāls rīkots ar Baltkrievijas Aizsardzības ministrijas atbalstu un festivāls bija veltīts desantnieku dziesmai "Siņeva" 50 gadu jubilejai.

Sociālajos tīklos ievietotajā video redzams, ka festivālā uz skatuves tiek izsaukta "grupa "Pereval" no Daugavpils" un skatuves virzienā devušies septiņi vīri, no kuriem daži ģērbušies desantnieku zilbaltajos kreklos un zilajās beretēs.

Pāris dienas pirms festivāla sākuma VDD aģentūrai LETA atzina, ka dienestam minētais gadījums ir zināms un VDD veic faktu pārbaudi atbilstoši savai kompetencei.

VDD vērtējumā tā dēvētās Krievijas desantnieku svinības ir Kremļa propagandas un ietekmes pasākumos izmantota aktivitāte Krievijas armijas glorificēšanai. Savukārt pašreizējos apstākļos, kad Krievija turpina noziedzīgo karu Ukrainā, šā pasākuma mērķis var tikt vērtēts kā Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, kā arī Krievijas armijas un tās pastrādāto kara noziegumu slavināšana un attaisnošana.

Ņemot vērā minēto, personas par Krievijas agresijas Ukrainā slavināšanu var tikt sauktas pie atbildības, norādīja VDD.

Jau pēc festivāla noslēguma un "Pereval" piedalīšanās VDD aģentūrai LETA nekomentēja vai augstākminētajā atbildē ir kādas izmaiņas.

Firmas.lv liecina, ka Daugavpilī 2015.gadā reģistrētā Afgāņu veterānu Daugavpils sadraudzības centrā "Pereval" kā amatpersonas norādītī Krievijas valstspiederīgie Igors Popovs un Nikolajs Mironovs, kā arī Latvijas valstspiederīgie Andrejs Lindenaus, Igors Loktevs, Antons Pilacs, Viktors Baleiko un Vasilijs Krupeņičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas