Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vecpiebaldzēni valdībā nogādā lūgumu izsludināt ārkārtas situāciju novadā

Nevēloties uzklausīt AS Latvijas Valsts ceļi un AS_ Latvijas Autoceļu uzturētājs _vadības skaidrojumus par situācijas risinājumiem, vecpiebaldzēni trešdien valdībā nogādāja lūgumu izsludināt Vecpiebalgas novadā ārkārtas situāciju saistībā ar slikto ceļa P130 stāvokli.

Uz piketu pie Ministru kabineta ēkas bija pulcējušies vairāki desmiti Vecpiebalgas novadā dzīvojošo, kuri rokās turēja plakātus ar dažādiem uzrakstiem, kuros valdība aicināta pievērst uzmanību sliktajam ceļa stāvoklim, tāpat arī bija plakāti ar šī ceļa bildēm.

Piketa laikā tika atskaņots Emīla Dārziņa Melanholiskais valsis, bet valdībai tika pārmests, ka tā strādā iedzīvotāju labā galvu nepacēlusi un tai nav laika noklausīties šo skaņdarbu. Tāpat tika pieminēts rakstnieks Kārlis Skalbe, norādot, ka "pat ļaunākajos murgos viņš nevarēja iedomāties, ka pēc 100 gadiem piebaldzēniem nebūs ceļa, pa ko atbraukt uz Rīgu".

Atbraukušie uzsvēra, ka nav ieradušies, lai kaut ko pieprasītu vai piketētu, bet gan lai nogādātu valdībai lūgumu izsludināt Vecpiebalgas novadā ārkārtas stāvokli. Lūgumu valdībai nogādāja brāļu Reiņa un Matīsa Kaudzīšu romāna Mērnieku laiki tēli.

Vārds piketā netika dots AS Latvijas Valsts ceļi valdes loceklim Jānim Langem. Viņš sacīja, ka ir lūdzis iespēju atbraukušajiem izskaidrot turpmāko rīcību, taču ir saņemts atteikums ar norādi, ka to skaidrot varēs televīzijas raidījumā. Tomēr viņš atzina, ka augstu vērtē šādu sabiedrības iniciatīvu.

Savukārt AS Latvijas Autoceļu uzturētājs valdes priekšsēdētājs Vladimirs Kononovs aģentūrai LETA uzsvēra, ka ceļš, par kura slikto stāvokli notiek pikets, nebūt nav vissliktākajā stāvoklī valstī - ir ceļi, kas ir vēl sliktākā stāvoklī. "Ceļš ir gana bēdīgā stāvoklī, taču tas ir tikai viens posms no 4000 kilometru," viņš sacīja. Tomēr arī viņam ir prieks, ka iedzīvotāji Latvijā pievērš uzmanību ceļu stāvoklim.

Vienlaikus viņš atzina, ka šis ceļš ir izbraucams, lai gan ir saprotams, ka ikviens vēlas braukt pa labiem ceļiem. Tomēr vēl sliktāki ceļi ir daudzviet Latvijā, arī Pierīgā, kur satiksmes intensitāte ir lielāka. "Kāds Rīgas pagalms arī ir gana sarežģīts," viņš minēja piemēru.

Jau ziņots, ka trešdienas rītā Vecpiebalgas domes sasauktajā ārkārtas domes sēdē vienbalsīgi lemts par prasības iesniegšanu valdībai par ārkārtējas situācijas izsludināšanu Vecpiebalgas novada administratīvajā daļā, kuru aizņem kritiskā stāvoklī nonākušais autoceļa posms no Meļļiem līdz Vecpiebalgas un Madonas novada robežai, kā arī par rīkojumu atbildīgajām institūcijām nekavējoties nodrošināt posma atjaunošanu.

Kā otrdien preses konferencē minēja akcijas Vecpiebalgas ceļam būt iniciators Mārcis Ločmelis: "Mēs šādā veidā parādīsim, ka no lūdzējiem un kaut kādiem protestētājiem pāriesim jaunā kvalitātē. Mēs simboliski realizēsim tautas varu un pieprasīsim Ministru kabinetam rīkoties, lai novērstu cilvēku pamattiesību aizskārumu. Pēc šīs sapulces Rīgā dzīvojošie piebaldzēni ir apņēmības pilni veikt simbolisku diennakts dežūrējošu pastaigu ap Ministru kabinetu, lai simboliski parādītu, ka mēs gaidām nekavējošu rīcību, lai atjaunotu tiesiskumu," uzsvēra Ločmelis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas