Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Veikala pārdevējs atklāj, kā aizturējis policistu - laupītāju

Pagaidām visas pazīmes liecina, ka sestdien par veikala aplaupīšanas mēģinājumu aizturētais policists laupītājs noziegumus izdarījis, lai iegūtu naudu alkoholam, un dzēris jau vairākas dienas pēc kārtas - viņa dzīvesvietā valdījis "totāls bardaks", žurnālistiem pirmdien teica Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš atzina - tas nozīmē, ka lielāka uzmanība būs jāpievērš tam, ko policijas darbinieki dara atvaļinājuma laikā. Tikmēr laupītāju aizturējušais veikala pārdevējs Edgars Dienai teica - kaut uzbrucējs slēpis seju, policista formastērpa bikses pirms nozieguma izdarīšanas viņam aizmirsies nomainīt.

I. Ķuzis atzina, ka policista laupītāja atlaišana no darba šobrīd aizķērusies likumdošanas dēļ, jo nozieguma izdarīšanas brīdī uzbrucējs bijis atvaļinājumā. Tādēļ pirmdien VP priekšnieks izdevis rīkojumu par darbinieka atsaukšanu no atvaļinājuma, un "tālāk procedūra būs, ka viņš tiks atbrīvots no darba".

I. Ķuzis apstiprināja, ka, "veicot tālāku darbu, ir konstatēts, ka tajā pašā dienā ap pusdienlaiku viņš turpat blakus nolaupījis 20 latu, kurus izskatās, ka nodzēris, un gājis otrreiz, kad arī aizturēts". VP priekšnieks atzina, ka notikušais izgaismo problēmas ar policijas darbinieku rīcības kontroli atvaļinājumu laikā. Kaut izdevies ieviest caurspīdīgu uzraudzības sistēmu, par to, ko policisti dara darbavietā un blakusdarbos, atvaļinājumu laiks no uzraudzības izsprucis. "Tagad mums būs jādomā, kā mēs varam šajā laikā kontrolēt, pie tā mums būs jāstrādā," viņš teica.

Arī veikala pārdevējs Edgars Dienai apstiprināja, ka tajā pašā dienā blakus esošajā pārtikas veikalā notikusi laupīšana. "Pēc tam policisti te ilgi braukāja apkārt, bet, kad viņi aizbrauca, tas puisis atnāca atpakaļ," viņš teica. Edgars sākumā nobijies, bet laupīšanas mēģinājumu novērsis - viņš iebēdzis blakustelpā un pateicis, ka izsaucis apsardzi. Laupītājam ar to pieticis, lai padotos un dotos prom. "Kad viņš gāja ārā, redzēju, ka pistoles viņam rokās vairs nav, mani viņš neredz, jo ir pagriezis muguru, tad es viņu arī aizturēju," Dienai skaidroja pārdevējs. Kad ieradusies policija, Edgaram radusies sajūta, ka likumsargi aizturēto pazīst, bet, kad vēlāk jau internetā izlasījis, ka laupītājs bijis policists, viņš sapratis, ka laupīšanas brīdī uzbrucējam kājās bijušas zilās policista formas bikses. Seju viņš mēģinājis slēpt, aptinot šalli un uzmaucot cepuri.

Policists laupītājs dzimis 1988. gadā un policijas patruļdienestā strādājis salīdzinoši neilgu laiku. Tomēr iepriekš vadības redzeslokā par pārkāpumiem neesot nonācis. Viņš nav bijis rīdzinieks, bet šobrīd netālu no pastrādāto noziegumu vietas īrējis Rīgā dzīvokli, kurā dzīvojis viens pats. Nozieguma izdarīšanas brīdī viņš bijis 3,24 promiļu reibumā un sākotnēji nemaz nav sapratis, ko izdarījis. "Pagaidām skaidrojamies, vai tas ir saistīts ar viņa problēmām, bet, apskatot viņa dzīvesvietu, bija redzams totāls bardaks. Tas nozīmē, ka viņš kādas pāris dienas noteikti ir lietojis alkoholu. Tas nav bijis spontāns alkohola lietošanas moments. Protams, nekādā gadījumā šis noziegums nav attaisnojams," uzsvēra I. Ķuzis.

Laupītājs sadarbojas ar izmeklēšanu un atzīst savu vainu. VP Iekšējās drošības birojs turpina izmeklēšanu, ierosināta disciplinārlieta. Kā drošības līdzeklis laupītājam piemērots apcietinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas