Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vējonis ar kundzi piedalīsies Phjončhanas ziemas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni šodien piedalīsies XXIII Phjončhanas ziemas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, liecina Valsts prezidenta darba kārtība.

Šodien Vējonim un viņa kundzei paredzēts arī Slovākijas Olimpiskās mājas apmeklējums, tikšanās ar Phjončhanas olimpiādes brīvprātīgajiem un orgkomitejas pārstāvjiem no Latvijas un dalība Korejas prezidenta Mūna Džēina rīkotajā pieņemšanā.

Savukārt 10.februārī Valsts prezidents ar kundzi piedalīsies Korejas parlamenta Latvijas un Korejas starpparlamentu sadarbības grupas vadītāja vietnieka Šima Kidžuna sniegtajās darba vakariņās, bet vakarā apmeklēs Latvijas Olimpiskās vienības sportistu startus. Arī 11.februārī un 12.februārī tiks apmeklēti Latvijas Olimpiskās vienības sportistu starti.

13.februārī plānota Vējoņa un viņa kundzes tikšanās ar Korejas prezidentu Mūnu Džēinu, Latvijas Republikas vēstniecības Korejas Republikā atklāšana un dalība Latvijas goda ģenerālkonsula Korejas Republikā Kjunghūna Kvona rīkotajās vakariņās.

Noslēdzot vizīti, trešdien, 14.februārī, Valsts prezidentam paredzēta dalība Latvijas - Korejas biznesa foruma atklāšanā, dalība Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) sadarbības līguma ar Korejas Importētāju asociāciju un Nodomu protokola starp LIAA un Gyeonggi provinci par sadarbību tehnoloģiju pārnesē, start-up vidē un inovācijās parakstīšanā un tikšanās ar Korejas parlamenta (nacionālās asamblejas) priekšsēdētāju Čunu Sjekjunu.

Tāpat plānotas Valsts prezidenta un delegācijas darba pusdienas kopā ar VIP biznesa foruma dalībniekiem, Latvijas un uzņēmējiem, tikšanās ar Samsung korporācijas pārstāvjiem, Valsts prezidenta un viņa kundzes dalība Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Korejas Republikās Pētera Vaivara sniegtajās darba vakariņās, un Vējoņa dalība Ministru prezidenta biedra, ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (Vienotība) rīkotajā neformālajā tikšanās ar Latvijas uzņēmējiem.

Ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā, Dienvidkorejā, norisināsies no 9. līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos.

Latviju Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā pārstāvēs 34 sportisti deviņos sporta veidos, kā arī sastāvā iekļauts viens rezervists. Izlasē būs 14 olimpiskie debitanti. Atklāšanas ceremonijā Latvijas karogu nesīs bobsleja stūmējs Daumants Dreiškens.

No Latvijas uz Ziemas olimpiskajām spēlēm dosies arī 22 masu mediju pārstāvji.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas