Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā 0 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vējonis Lielvārdē iepazīstas ar bezpilota lidaparātu iespējām

Ceturtdien, 22.maijā, Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) un ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala viesojās Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē, kur iepazinās ar bezpilota lidaparātu sniegtajām iespējām. Lielvārdē uz laiku bāzētie Mičiganas armijas Nacionālās gvardes 126.kavalērijas pulka karavīri sniedza paraugdemonstrējumus ar lidaparātu RQ7-Shadow, vēsta portāls Sargs.lv.

"Sadarbība ar Latviju ir izcila, Mičigana ar Latviju sadarbojas vairāk nekā 22 gadus, mūsu karavīri ir kopā mācījušies un kopā dienējuši Afganistānā, un tagad mēs strādājam kopā pie bezpilota lidaparātu projekta, lai vēl vairāk uzlabotu sadarbību," ASV vēstnieku Marku Pekalu citē Sargs.lv.

Vēstnieks norādīja, ka militāro mācību laikā latviešiem būs izdevība integrēt bezpilota lidaparātu sniegtās iespējas militārajās mācībās gan taktiskajā, gan stratēģiskajā līmenī.

Jau vēstīts, ka Latvijā divus mēnešus uzturēsies Mičiganas armijas Nacionālās gvardes 126. kavalērijas pulka bezpilota lidaparātu karavīru vads, kas kapteiņa Ādama Vērta vadībā kopā ar Latvijas bruņoto spēku karavīriem trenēsies veikt bezpilota lidmašīnu lidojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas