Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vējonis neapžēlos Vecrīgas grautiņos notiesāto Bērziņu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis neatsauksies aicinājumam un neapžēlos par 13.janvāra Vecrīgas grautiņiem notiesāto Ansi Ataolu Bērziņu, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) paziņoja Valsts prezidents.

Viņš skaidroja, ka neplāno apžēlot Bērziņu, pamatojot savu lēmumu ar to, ka Latvija ir stipra un tiesiska valsts, kas nav iedomājama bez cieņas pret likumu un tiesā nolemto. Viņš atgādināja, ka 68 cilvēki saņēma dažādus sodus un teju visi cilvēki šos sodus ir izcietuši.

"Šie cilvēki ir cienījuši tiesu un likumu, tādēļ nebūtu godīgi, ka tie, kas ir cienījuši likumu un tiesas nolemto, tiktu sodīti, bet kāds tiktu apžēlots tikai tāpēc, ka pats ar savu rīcību panācis reālu cietumsodu. Sākotnēji lemtais nebija cietumsods, un tas ir jāpatur prātā," teica Valsts prezidents.

Vējonis piebilda, ka šodien neplāno doties pie cilvēkiem, kas plkst.12 Pils laukumā piketēs, prasot atbrīvot par dalību 2009.gada 13.janvāra Vecrīgas grautiņos notiesāto Bērziņu.

"Nevaru mainīt savu darba kārtību, lai pie šiem cilvēkiem dotos, bet Valsts prezidenta kancelejas darbinieki tiksies ar šiem cilvēkiem, lai pārrunātu attiecīgos jautājumus," uzsvēra Vējonis.

Jau ziņots, ka šodien plkst.12 Rīgā, Pils laukumā, notiks pikets, kurā tiks prasīts atbrīvot Ataolu Bērziņu. Kā aģentūrai LETA pavēstīja Rīgas domē, pašvaldībā pieteikts pikets, kura mērķis ir panākt Bērziņa atbrīvošanu no cietuma. Plānots, ka pasākumā piedalīsies 50 dalībnieki.

13.martā Čehijas konstitucionālā tiesa noraidīja prasību atcelt lēmumu, ar kuru Bērziņš tika izdots Latvijai, līdz ar to desmit dienu laikā no šī datuma aizturētais bija jāizdod.

Bērziņam par dalību 2009.gada 13.janvāra Vecrīgas grautiņos bija piespriesta nosacīta brīvības atņemšana uz vienu gadu un astoņiem mēnešiem. Tiesa Bērziņam piesprieda arī Valsts probācijas dienesta (VPD) uzraudzību, tomēr viņš to nepildīja, VPD neieradās, kā rezultātā tiesa mainīja savu lēmumu un nosacītu cietumsodu aizstāja jau ar reālu brīvības atņemšanu.

Šajā brīdī Bērziņš izšķīrās pamest Latviju, pēc paša vārdiem, dodoties "politiskajā trimdā". Šādos apstākļos Bērziņš 2016.gada sākumā tika izsludināts starptautiskā meklēšanā, līdz 2017.gada pavasarī viņš tika aizturēts Čehijā.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Dzērājs, zaglis, izspiedējs
D
Kad tiesās Truksni? Vai, varbūt viņu, kā savu partijas biedru Vējonis jau ir apžēlojis pirms tiesas?
Trollis JT
T
A mani, vot, vairāk interesē, kas šo grautiņu iniciēja un vadīja. Es neticu, ka viss "notika pats no sevis".
CP
C
Tam ķēmam nebija piespriest nekāds cietumsods, viņam bija jāiet tikai atzīmēties, viņš varonīgi aizlaidās; tagad lai varonīgi pasēž. Kas tas par vīrieti, kurs nespēj uzņemties atbildību par savu rīcību?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas