Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vēl 43 cilvēkiem atklāts Covid-19 slimību izraisošā vīrusa Indijas variants

Vakar un šodien Slimību profilakses un kontroles centra no laboratorijām saņēmis informāciju par 43 cilvēkiem, kuriem atklāts Covid-19 slimību izraisošā vīrusa Indijas variants, šodien valdības sēdē pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

SPKC patlaban veic šo gadījumu izpēti, piebilda epidemiologs.

Viņš norādīja, ka pagājušajā nedēļā vērojams Covid-19 slimību izraisošā vīrusa Indijas varianta pieaugums, lai gan līdz šai nedēļai tas bija salīdzinoši neliels - 1,2% jeb 42 gadījumi.

Līdz ar to Latvijā konstatēti jau 85 Covid-19 Indijas celma varianti.

Ir acīmredzams Indijas varianta gadījumu skaita pieaugums pagājušajā nedēļā - bija konstatēti divi klasteri uzņēmumos - viens ar trīs un viens ar diviem saslimušajiem, bet bija inficēti vēl astoņi cilvēki, tomēr celms netika sekvencēts. Mājsaimniecībās šis paveids atklāts divos gadījumos. Divi gadījumi ievesti no Krievijas, savukārt  vienam infekcija atklāta pēc brauciena uz Ēģipti, stāstīja Perevoščikovs.

Viņš uzsvēra, ka Indijas variants ir izplatīts pa visu valsti, piemēram, Rīgā, Liepājā, Olainē, Garkalnes novadā, Jūrmalā, Valmierā, Jelgavā, Bauskas, Alsungas, Siguldas, Krimuldas, Jelgavas novados.

Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra Zinātniskās padomes priekšsēdētājs Jānis Kloviņš iepriekš norādīja, ka tikai laiks rādīs, vai Indijas paveids izspiedīs Lielbritānijas paveidu, kas patlaban Latvijā konstatēts vairāk nekā 90% gadījumu.

LETA jau vēstīja, ka Indijas koronavīrusa variants ir salīdzinoši jauns, par to ir maz pētījumu, kā arī nav pilnvērtīgi novērtēta tā ietekme uz sabiedrības veselību.

"Tas ir spējīgs ātri izplatīties un izspiest citus variantus, ko mēs arī varam sagaidīt," iepriekš pauda Nacionālās references laboratorijas vadītājs Sergejs Ņikišins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas