Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vēlēšanas līdz pēcpusdienai noritējušas bez būtiskiem starpgadījumiem

Vēlēšanas līdz pēcpusdienai noritējušas bez būtiskiem starpgadījumiem, aģentūrai LETA pastāstīja Centrālai vēlēšanu komisijai (CVK) pārstāve Kristīne Bērziņa.

Viņa uzsvēra, ka nav saņemtas arī sūdzības.

Tomēr pēcpusdienā vēlētāji turpina zvanīt CVK, interesējoties par iespējām pieteikt balsošanu mājās un balsošanas iespējām ar eID kartēm, sacīja Bērziņa.

"Vēlēšanu dienu var iedalīt vairākos posmos atbilstoši zvaniem, ko mēs saņemam. Pašreiz aktuālākie ir iedzīvotāju zvani, jautājot par iespēju pieteikt balsošanu mājās, kā arī jautājums, kā izņemt vēlētāju apliecības," pauda Bērziņa, piebilstot, ka iecirkņu darbinieki var nepaspēt līdz plkst.20 apbraukāt tos, kuru iesniegumi saņemti tikai tagad.

Tāpat viņa pieminēja, ka šajās vēlēšanās cilvēki biežāk meklē informāciju par iecirkņu atrašanās vietu "Google" nevis CVK mājaslapā, tāpēc dažkārt atrod informāciju no pagājušām vēlēšanām un aiziet uz vietu, kur iecirkņa nav.

Tāpat vēlētāji aktīvi uzdod jautājumus sociālajā portālā "Facebook", jautājot, vai tiek ņemts vērā Personas datu aizsardzības likums un kā tiks skaitītas balsis.

Kā vēstīts, Valsts policija paskaidrojumu sniegšanai aizturējusi piecas personas par agresīvu uzvedību un huligānismu vēlēšanu iecirkņos.

Savukārt Drošības policija saņēmusi vismaz 50 signālus par iespējamu prettiesisku vēlētāju ietekmēšanu, kā arī par iespējamu vēlēšanu rezultātu viltošanu. Vairums uz šo brīdi jau ir pārbaudīti un informācija nav apstiprinājusies, vienlaikus vairākos gadījumos informācijas pārbaude vēl nav noslēgusies, skaidroja iestādē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas