Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vēlmi vakcinēties pret Covid-19 manavakcina.lv izteikuši vairāk nekā 43 000 iedzīvotāju

Nepilnu divu dienu laikā platformā manavakcina.lv vēlmi vakcinēties pret Covid-19 izteikuši vairāk nekā 43 000 iedzīvotāju, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas (VM) komunikācijas speciāliste Anna Strapcāne.

Līdz piektdienas plkst.19 tika ziņots par vismaz 21 000 pieteikumu.

Ministrija aicina visus Latvijas iedzīvotājus, kas sasnieguši 18 gadu vecumu, turpināt pieteikties.

Vietne manavakcina.lv ir pirmā no četrām plānotajām pieteikšanās iespējām. Pavisam drīz darbu sāks arī tālruņa līnija pieteikumu reģistrēšanai.

VM uzsver, ka vakcinācija pret Covid-19 ir brīvprātīga, un kā pirmie vakcīnas saņems iedzīvotāji, kas atrodas prioritārajās grupās, jo viņu dzīvība vai veselība Covid-19 dēļ ir visvairāk apdraudēta. Prioritārās grupas iedzīvotāji var redz, aizpildot savu pieteikumu vietnē manavakcina.lv. Norādot savu atbilstību kādai no prioritārajām grupām, ministrija aicina būt godprātīgiem, jo dati pēc tam tiks pārbaudīti ar veselības jomas reģistriem.

Ministrija arī skaidro, ka agrīnā pieteikšanās ir svarīga divu būtisku iemeslu dēļ, tostarp, piesakoties iedzīvotājs sniedz nepārprotamu piekrišanu vēlmei vakcinēties, kā arī tiek nodrošināti vakcinācijas procesam nepieciešamie iedzīvotāju aktuālie kontakti, lai nosūtītu uzaicinājumu ar vietu un laiku savas vakcīnas saņemšanai.

Jau ziņots, ka piektdienas rītā, iedzīvotājiem sākot pieteikšanos vakcinācijai pret Covid-19, portāla manavakcina.lv darbība bija palēnināta jau neilgi pēc reģistrācijas atvēršanas, tāpēc mājaslapas darbības nodrošināšanai tika izveidota virtuālā gaidīšanas rinda.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) atzina, ka dienas pirmajā pusē bija "zināmas grūtības" ar autentifikācijas bloku Latvija.lv, taču aicināja paciesties, jo neesot pamata uztraukties, ka kaut kas tiek nokavēts. Politiķis aicināja izmantot iespēju pieteikties vēlāk februārī un "nedrūzmēties".

Viņš arī atgādināja, ka pieteikumi tiks apstrādāti vienlīdzīgi, pēc nejaušības principa, viena kalendārā mēneša robežās. Pirmie vakcīnas saņems prioritārajās grupās esošie iedzīvotāji - mediķi, sociālās aprūpes centru klienti un darbinieki, cilvēki vecumā virs 60 gadiem, hroniskie slimnieki un virkne citu cilvēku.

Kā zināms, patlaban Latvijā norit ārstniecības iestāžu personāla vakcinācija pret Covid-19. Līdz šim pirmo poti saņēmuši 17 778 cilvēki, no kuriem 76% jeb 13 485 vakcināciju noslēguši, jo ievadīta arī otrā pote.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas