Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Vērtē datus par BioNTech/Pfizer vakcīnas balstdevu pusaudžiem

Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) sākusi vērtēt pieteikumu Covid-19 vakcīnas "BioNTech/Pfizer" balstdevas lietošanai pusaudžiem vecumā no 12 līdz 15 gadiem, kā arī vecumā no 16 līdz 17 gadiem, aģentūru LETA informēja Zāļu valsts aģentūrā (ZVA).

Pašlaik "BioNTech/Pfizer" balstdevu var saņemt personas vecumā no 18 gadiem. Tā tiek ievadīta personām, kuras jau pabeigušas primāro vakcināciju, lai atjaunotu aizsardzību pēc tās mazināšanās.

EZA Zāļu drošuma komiteja (CHMP) paātrinātā kārtībā izvērtēs iesniegtos datus par "BioNTech/Pfizer", tostarp pierādījumus no reālās prakses Izraēlā. EZA attiecīgi ziņos par vērtēšanas iznākumu.

Rekomendācijas par vakcinācijas kampaņu īstenošanu joprojām sniedz nacionālās tehniskās imunizācijas padomes, kuras vada vakcinācijas kampaņas katrā Eiropas Savienības dalībvalstī. Savukārt valstu kompetentās iestādes var sniegt oficiālus ieteikumus par balstdevu izmantošanu un saistītajām ceļošanas sertifikātu prasībām, ņemot vērā jaunākos efektivitātes datus un ierobežotos drošuma datus.

"BioNTech/Pfizer" ir vakcīna, kas paredzēta Covid-19 novēršanai. Tā satur molekulu, ko dēvē par ziņneša RNS (mRNS) un kas satur instrukcijas par pīķa proteīnu dēvētā proteīna veidošanai, kas dabā sastopams uz Covid-19 izraisošā SARS-CoV-2 vīrusa virsmas. Vakcīna iedarbojas, sagatavojot organismu aizsardzībai pret SARS-CoV-2 vīrusu.

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas